Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Assyriska gör allt för att undvika publikskandal: Femdubblat vaktstyrkan

Assyriskas säkerhetsapparat är stor inför kvällens högriskmatch mot Hammarby. Hårdsatsande Assyriska vill för allt i världen inte drabbas av en publikskandal och negativa effekter för resten av säsongen.

- Vi har i samråd med förbundet och polisen femdubblat vår vaktstyrka till den här matchen, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho till FotbollDirekt.se.

- Matchen är klassificerad som en högriskmatch och vi förbereder oss därefter. Vår publikkapacitet är utökad till 8 500 åskådare, mycket för att kunna skapa mer utrymme och avspärrningar.
- Det är en stor klacksektion som kommer men vi är beredda och jag är övertygad om att säkerheten är tillräcklig.

Inför mötet på Södertälje Fotbollsarena mellan två av superettans absoluta favoriter bojkottade Hammarbys supportrar först matchen på grund av för höga biljettpriser.

Assyriska lyssnade och backade, priserna sänktes och nu väntas 2 000 Bajen-anhängare i Södertälje i kväll till en match som väntas locka mellan 5 000-6 000 åskådare.
- Klart att det finns risker med en sådan här match, fortsätter Aho.
- Men jag vill ändå tro att både Assyriskas och Hammarbys fans är mer festinriktade än många andra.

Men Södertälje Arena är ett ställe med snäva publika marginaler och det finns en fruktan där för en publikskandal i en match av stor betydelse för två lag som till varje pris vill bli allsvenska kommande säsong.

- Ja, det är klart att det är lätt att hamna i en ond cirkel genom en publikskandal. Sådana problem förra säsongen bidrog säkert till att Hammarby till sist åkte ur.

Hammarbys säkerhetsansvarige Göran Rickmer oroas inte för en nya supportersproblem:
- Huliganproblem i kväll är jag inte så orolig för, säger han till FotbollDirekt.se.
- Jag är nog mer orolig för hur det ska gå att ta emot och organisera ett par tusen supportrar som dyker upp samtidigt och som alla ska in på en läktare som kommer att fyllas till bristningsgränsen.

- Då ska man också komma i håg att hade det inte varit för bojkotten som gällde ett tag så hade vi räknat med 3 000-4 000 supportrar från oss.

Publicerad 2010-05-04 kl 11:58
Annons
Annons
Annons