Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Assyriskas nyförvärv: "Vi kommer hålla"

Supportrarna behöver inte drabbas av oro. Assyriska har öppnat Superettan starkt trots flera skadade spelare och inget kommer förändras. Det försäkrar Mikael Thorstensson.

Att formen skulle påverkas negativt av skador är främmande för Mikael Thorstensson. Assyriska-spelaren ser en ljus framtid i Södertälje-klubbens bredd.

- Vi kan hålla i formen hur länge som helst med tanke på den startelvan vi har ställt upp med. En del spelar på ovana positioner men det är bra spelare allihopa, säger Thorstensson till FotbollDirekt.se.

Thorstensson har en god poäng. För där man haft störst skadeproblem har man också varit som bäst.
- Vi har haft mycket försvarare skadade, men vi har klarat oss bra ändå och bara släppt in ett mål på två matcher.

Rikard Norling har stor erfarenhet från AIK i att formera om startelvor och likt en kameleont anpassa sig efter nya förutsättningar.
Anfallaren Thorstensson är en av de utvalda som fått förtroendet att ta klivet ner i backlinjen. Liksom flera andra i laget har han stort förtroende för sin tränares fotbollskunnande.
- Han är en skicklig tränare och duktig taktiskt. Han har inte haft en plan att omskola spelare utan det har mest blivit en slump med alla skador.

- Jag är 1.90 lång och stark på huvudet och snabb så klart han såg någonting där, analyserar Thorstensson sin kompetens som mittback.

Försvaret må vara en utsatt position, men mest utsatt är man som målvakt. Skulle skador komma där har Assyriska en hel uppsjö alternativ att välja mellan.
- Ja, det känns absolut tryggt med vår målvaktsbesättning. "Poppen" (Kristoffer Björklund) och (Magnus) Bahne vet man vilken klass dem besitter. Bahne har inlett oerhört bra och vi har starka unga målvakter bakom dem.

Ett favorittippat Assyriska som håller till i toppen blir ännu bättre med fler spelare. Thorstensson menar att truppens starka bredd gör att enskilda spelare då kommer höja sig ytterligare.

- Klart vi kan bli starkare och det blir hårdare konkurrens på alla positioner, det blir förhoppningsvis bättre. Till exempel om någon försvarare kommer tillbaka, då kanske jag själv spelar anfallare och ger konkurrens där, så blir det konkurrens på varje position.

Slutligen, vad tror du om nästa match mot Öster?
- Jag är inte insatt i hur Öster ser ut, men jag tror att det är ett starkt lag som är bra på fasta situationer. Vi har bra förutsättningar hemma och det gäller att få fram samma spel som mot Norrköping.

Publicerad 2010-04-22 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons