Åtvid kvitterade derbyt på övertid - Syrianska hänger på i toppen

Åtvidaberg knep ett poäng i östgötaderbyt efter att ha kvitterat på övertid.

Ett praktskott från 20 meter var nära att avgöra Östgötaderbyt mellan IFK Norrköping och Åtvidaberg på Idrottsparken. Imad Khalili drog till med vänstern efter 57 minuter och bollen gick stenhårt i mål bakom en chanslös Henrik Gustafsson.

Målet betydde 2-1 och Norrköping var på väg mot en viktig trepoängare i bottenstriden. Men på tilläggstid kvitterade Viktor Prodell till 2-2 i en mycket underhållande match.

Hemmalaget hade greppet i den andra halvleken men sumpade två frilägen i slutet och Åtvidaberg kunde kontra in kvitteringen i den 92:a minuten.

För Åtvidaberg var det en viktig pinne där målvakten Gustafsson var mycket bra. Laget ligger kvar på andraplats och har en poäng ner till Falkenberg och två till jagande Gif Sundsvall och Assyriska.

IFK Norrköping är ett av många lag som är indraget i den jämna bottenstriden. Det skiljer bara tre poäng mellan sju lag i botten.

Syrianska hakade på tåget i jakten på en allsvensk plats efter en stark 4-1-seger borta mot Jönköping. Syrianska har därmed tre pinnar upp till Falkenberg på kvalplats.