Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
41v

Även J-Södra tvingas spela i Borås - hemmapremiären flyttas

Foto: Bildbyrån.

Öster tvingades spela premiären i Borås.
Nu drabbas Smålandsrivalen J-Södra av samma sak.
- Vi vill verkligen inte spela i Borås, säger klubbens arrangemangsansvarige Sebastian Lagrell till Jnytt.

Den kalla vintern ställde till det inför premiären av superettan den gångna helgen. Mötet mellan Halmstad och Helsingborg flyttades till ett senare datum – och mötet mellan Öster och Degerfors fick spelas i Borås på grund av att gästerna inte gått med på att flytta matchen.

Nu tvingas även Jönköpings Södra spela sin hemmapremiär i just Borås. Stadsparksvallen har inte blivit godkänt för spel och parterna har inte kunnat enas om ett nytt speldatum. J-Södra hade föreslaget två datum vilka Landskrona inte gick med på. Landskronas motförslag var den 12 april, vilket enligt J-Södra inte var ett alternativ på grund av att planen inte bedömdes vara spelduglig då heller.

Då återstår bara att spela på reservarenan vilken alltså är Borås Arena.

- Vi har inte kunnat komma överens. Vi föreslog 9 eller 10 maj, men de sa nej med hänvisning till att det skulle bli för många matcher på få dagar. Vi har haft en kontakt sedan i onsdags och försökt hitta en lösning. Vi har uttömt alla möjligheter, och vill verkligen inte spela i Borås, säger klubbens arrangemangsansvarige Sebastian Lagrell till Jnytt.

- Jag hade verkligen förhoppningar om att vi skulle komma överens. Med de två datum som vi har föreslagit innebär att de spelar sju matcher på 28 dagar. Det var tydligen inte möjligt, men jag lägger inga värderingar i det. Men jag vet att vi själva har agerat på annat sätt vid tidigare tillfällen. Matchen mot Värnamo 2015 till exempel, säger Lagrell till Jönköpings-Posten.

Bois sportchef Peter Swärdh:

- Vi försökte hitta en lösning med J-Södra och var beredda att spela på torsdag nästa vecka, men bedömningen är att planen inte är spelbar då heller, säger han till klubbens hemsida.

På sin hemsida skriver J-Södra att man kommer att bjuda sina säsongskortsinnehavare samt sponsorer på bussresan till och från Borås. Klubben står även för kostnaderna för bussresan som supporterklubben Green Manchine anordnar.

- Det är såklart en besvikelse, vi vill alltid spela hemma. Sen måste vi snabbt lösa de problem som uppstår utifrån förutsättningarna. Vi lägger allt fokus på de praktiska sakerna nu, med bemanning och så vidare. Det är en stor apparat, säger Sebastian Lagrell.

Publicerad 2018-04-04 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons