Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Bajen avskriver hemvändare

Max von Schlebrügge uppgavs vara på väg till Hammarby. Men enligt uppgifter till fotbollskanalen är han helt avskriven.

På tisdagen spekulerades det hejvilt om att Bröndbys Max von Schlebrügge skulle vara aktuell för en återkomst till Söderstadion. Den vänsterfotade och hypersnabbe backen fick ju sitt genombrott i Hammarby innan han via Anderlecht hamnade i danska ligan.

Sportchefen Gustaf Grauers uppgavs ha varit på besök i Köpenhamn för att locka hem 34-åringen, men de påståendena var helt gripna ur luften.

Fotbollskanalen erfar dock att Hammarby faktiskt har varit intresserat av von Schlebrügge, men att planerna på en värvning lagts ned.

Dels har spelaren själv tydligt deklarerat att han vill stanna utomlands, och dels gör man bedömningen att hans skadehistorik kontra lönekostnaden vore en alltför stor risk att ta.

När fotbollskanalen ringer Gustaf Grauers vill han inte avslöja detaljer i kontakten med von Schlebrügge, men berättar att det förts en förutsättningslös dialog med honom, vilket är standard med ”exil-hammarbyare” på olika håll i Europa.

- Vi vet var vi har varandra, men vad vi pratat om sinsemellan håller jag mellan oss, säger Grauers till fotbollskanalen.se.

- Generellt kan man säga, och nu pratar jag inte specifikt om Max, att vi inte får bli nostalgiska när vi tittar på spelare. Vi vill få in så mycket kvalitet som möjligt för den påse pengar vi har och i det läget kan jag inte tillåta mig att bli emotionell.

Som jag förstår det vill von Schlebrügge ändå inte flytta hem till Sverige?
- Där tror jag att du är ”rätt på det”, men hur Max resonerar får han såklart berätta själv.

Publicerad 2011-11-02 kl 16:36