Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajens mentala kollaps: ”Vi viker ned oss”

Trots ledning rasade Hammarby ihop mot Sundsvall. Kritiken mot laget och domaren är inte nådig efter matchen.
– Så fort vi släpper in 1-1 börjar nervositeten komma, säger Fadi Malke.

– Efter kvitteringen faller vi ihop och viker ned oss, säger Fadi Malke till FotbollDirekt.se.

Hammarby har ju längre säsongen spelats halkat allt längre ned i tabellen, och gått från uppflyttningskandidat till att slåss för sin superettan-existens.

Trots 1-0-ledning vek Hammarby ner sig och föll ihop som ett korthus när Sundsvall kvitterade. Raset slutade med 3-1 till ”Giffarna”.

– Så fort vi släpper in 1-1 börjar nervositeten komma. Det känns som att vi är på väg att förlora och så ska det inte vara, säger Hammarbys bästa för dagen, Fadi Malke till FotbollDirekt.se.

– Vi går in i första halvlek bra och tar ledningen. Men redan efter det första baklängesmålet i andra halvlek, så känns det som vi faller ihop och viker ned oss, fortsätter han.

Men samtidigt som Malke är självkritisk så ger han också domaren Mattias Nyman en salva. Hammarbys mål kom på straff men efter detta kompensationsdömde Nyman, menar Malke.

– Domaren ger dem nästan allt. Dundermisstag gång på gång. Bara för att han gav oss straffen kändes det som han blåste emot oss resten av matchen.

Det är tydligt att Hammarbyspelarna känner av den pressade situationen. Stora delar av truppen lämnade omgående Söderstadion innan journalister och upprörda supportrar fick chansen att möta dem.

Tabelläget är nu också ytterst prekärt, då klubben nu halkat ned på kvalplats.
– Självklart tänker man på det - vi vet ju var vi ligger. Nu sa grabbarna att alla andra resultat gick emot oss, men jag försöker att inte titta så mycket på tabellen ändå, utan ta en match i taget, säger Malke.

– Kriga i 90 minuter är vad som krävs i den här serien, inte bara 45. Vi vet vad vi kan och det är bättre än vad vi visade idag, avslutar han.

Publicerad 2011-09-13 kl 10:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons