POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Beskedet efter kaoset: Gais-spelare stängs av i två matcher

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses tumultet från matchen.

Tumult uppstod efter Gais-Syrianska.
Nu har disciplinnämnden fattat beslut om att stänga av Niclas Andersén i två matcher.
Marko Johansson klarar sig undan med en tillrättavisning.

Det var efter matchen mellan Gais och Syrianska på Gamla Ullevi den 27 juli som en kaosartad situation uppstod i närheten av spelartunneln. Spelare och ledare från de båda lagen hamnade i luven på varandra. Några dagar senare berättade SvFF att båda föreningarna och två spelare i Gais blivit anmälda till disciplinnämnden.

Nu har nämnden fattat beslut i ärendena som rör spelarna, vilka anmäldes av domarteamet. Ytterbacken Niclas Andersén stängs av i två matcher, medan målvakten Marko Johansson klarar sig undan med en tillrättavisning.

- Andersén anmäldes för att ha rusat in i situationen och tagit tag om nacken på en person i Syrianska. Då eskalerade den situation ledde till ett kaos, enligt domaren. Niclas har svarat (i sitt yttrande) att han tog tag i nacken för att få personens uppmärksamhet och att det då blev full kalabalik. Vi anser att Andersén inte hade något där att göra och att hans tag om nacken innebar att situationen eskalerade. Det ses som olämpligt uppträdande och han stängs av i två matcher, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

I beslutet står det att Andersén uppgett att han såg spelare i Syrianska göra "oanständiga gester" mot Gais supportrar, att ingen av domarna reagerade på det och att ytterligare en Syrianska-spelare började "håna publiken" därefter. Disciplinnämnden menar att spelaren inte hade något där att göra "även om" han anser att han blev "provocerad".

Marko Johansson beskrivs ha blivit en del av kaoset efter att det uppstått kalabalik.

- Han blev anmäld för att ha tagit sig upp på räcket (till läktaren) och skrikit mot supportrar. Han fick hållas tillbaka av andra spelare och personal. Marko har förklarat att han sprang dit när han uppfattade att hans mamma och andra i hans familj hade hotfulla åskådare runt sig. Han ville skydda sin familj. Han har förstått att det var fel att göra så och det är ett olämpligt uppträdande som innebär att situationen kan eskalera, men vi godtog hans uppgifter om att han reagerade för sin familjs skull. Därför bedömer vi det som en ringa förseelse och han får en tillrättavisning, säger Kerstin Elserth.

När disciplinnämnden ska fatta beslut om anmälan mot de båda klubbarna är i dagsläget oklart.

Gais klubbchef Erik Bergqvist accepterar beslutet.

- I nuläget ser det inte ut att bli några överklaganden. Som det ser ut kommer vi acceptera disciplinnämndens beslut, säger Bergqvist till Göteborgs-Posten.

Publicerad 2019-08-08 kl 11:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå