Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så snygga är superettan-lagens matchställ

Superettan

Superettan-säsongen är igång.
Fotbollskanalen betygsätter här alla superettanlags hemmaställ för säsongen 2018.

Foto: Bildbyrån

Missa inte heller betygsättningen av de allsvenska lagens matchställ - den hittar du här.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

AFC Eskilstuna

Kommentar: Det här är inte bra. Dålig orange färg, som dessutom är i två nyanser på tröjan. Dessutom en hel del reklam som sticker ut på ett dåligt sätt. Klubbmärket har också en helt annan färg. Nej, AFC, det här är tyvärr en rätt solklar etta.

IK Brage

Kommentar: Nykomlingen Brage är uppe och nosar på en trea. Men med all reklam på tröjan, där en hel del dessutom är i andra färger än grönt och vitt, blir det dock bara en tvåa. Synd, för annars tycker jag att grön tröja och resten vitt funkar rätt bra.

ANNONS

Degerfors IF

Kommentar: Det här är ett riktigt bra matchställ med färger som funkar mycket fint tillsammans. Just vita shorts och strumpor framhäver tröjan. Inte att underskatta heller att det är riktigt snyggt att man inte kör hela klubbmärket på bröstet utan bara järn-symbolen. En del små reklamloggor, men inget som förstör alltför mycket. På gränsen mellan en trea och en fyra, men det tippar över på det positiva här.

Falkenbergs FF

Kommentar: Gult och vitt är en lite annorlunda kombination, och även om det inte funkar klockrent sticker det i alla fall ut. Två olika gula nyanser på tröjan är ingen superhit, och det som förstör allra mest är så klart reklamen. Ett ställ som just nu är en svag tvåa, men ta bort de värsta reklamblafforna och FFF hade kunnat aspirera på mer betygmässigt.

IK Frej

ANNONS

Kommentar: Gul tröja och svarta byxor är inte helt lätt att lyckas med, och i Frejs fall blir det okej, men inte mer. Frej har inte så mycket reklam på tröjorna jämfört med vissa konkurrenter i serien, men en del färger på loggorna sticker ut. En klar tvåa.

Gais

Kommentar: Ett klassiskt matchställ med grönsvartrandig tröja och vita shorts och strumpor. Bra så långt, men det är för mycket detaljer som är dåliga för att Gais ska kunna få ett högre betyg än en tvåa. Precis som med många andra superettan-lag är det stora problemet reklamen, men även det vita möstret på axlarna tycker jag förstör. Hade dessutom gärna sett smalare ränder. Ni kan bättre, Gais!

Gefle IF

Kommentar: Gefle går in i sitt fjärde år med just detta ställ. Ett ställ som vore ganska snyggt - om det vore reklamfritt. Färgerna på stället framhäver de reklamloggor som man har på. Då landar jag i att det är en svag tvåa.

ANNONS

Halmstads BK

Kommentar: Bra blå färg och viktigt att man har nästan all reklam i vitt. Jag gillade HBK:s ställ bättre när man hade vita shorts, som i början på 2000-talet, men svart funkar helt okej. Långt ifrån en fullträff, men det behövs inte mycket mer för att vara ett av superettans bättre ställ i år.

Helsingborgs IF

Kommentar: Inga större konstigheter här. Bra färger och det blåa partiet på axlarna funkar okej. Inte alltför mycket reklam. En stabil trea.

IFK Värnamo

Kommentar: Vit tröja och blåa shorts och strumpor är en bra kombination, och det finns några tidigare upplagor av Värnamos ställ som jag verkligen har gillat. Men när jag synar den här upplagan är tröjan för mycket klotterplank av reklam för att det ska kunna bli mer än en tvåa.

Jönköpings Södra IF

Kommentar: Feedbacken blir rätt lik den som Brage fick: färgkombinationen är bra med grönt och vitt, men reklamen förstör. Framför allt strumpor och shorts ser inte alls bra ut med de olikfärgade reklamloggorna. Är inte heller säker på om jag tycker att den mörkare nyansen på axlarna är en hit.

ANNONS

Landskrona Bois

Kommentar: Det är inte lätt att lyckas bra med svartvitt. Landskrona har inte lyckats i år - inte ens i närheten. Inte ens utan reklam tycker jag att det här vore ett speciellt bra ställ med ett axelparti som inte passar in och lite för smala ränder. Dessutom tycker jag inte om svartvitrandiga ställ med olika färg på strumpor och shorts. Men ni har antagligen redan gissat det stora problemet jag har med det här stället: reklamen. Den riktigt lyser mot den svartvita bakgrunden. Landskrona hamnar i botten bland superettans ställ tillsammans med AFC.

Norrby IF

Kommentar: Ett ställ som funkar helt okej. Lite för många sponsorer som är staplade på bröstet/magen för att det ska kunna bli mer, men Norrby är uppe och nosar på en trea.

Varbergs Bois

Kommentar: Skräckexempel på hur reklam verkligen kan förstöra ett ställ. Reklamfri vore det här ett ganska bra ställ, men nu sänks man helt av stora, skrikiga reklamblaffor på både shorts och tröja. Klarar en tvåa i betyg med ett nödrop.

ANNONS