Blomqvist såg rött

Forne landslagsmittfältaren och utlandsproffset Jesper Blomqvist byttes in för andra matchen i rad när Enköping gästade Mjällby på söndagen. Men något nytt succéinhopp blev det inte - Blomqvist hann inte ens spela klart matchen innan han fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.
Blomqvist kom in vid underläge 0-1 i den 57:e minuten men fick se Mjällby göra två mål på fem minuter och säkra segern. Efter sju minuter på planen blev Blomqvist varnad, och i den 83:e minuten fick han ytterligare en varning och fick lämna planen.
Mjällby var klart bättre än Enköping, som inte fick iväg ett enda skott på mål. Enköping är fortsatt jumbo i tabellen, Mjällby skuggar toppen på en fjärdeplats.

Falkenberg är precis bakom Mjällby efter 2-0 hemma mot Qviding. Gästerna hade flest chanser men Falkenberg gjorde målen. Segern säkrades i 71:a minuten då Markus Thorbjörnsson gjorde ettan. Björn Carlsson punkterade matchen på straff på övertid.
Assyriska tog tillbaka serieledningen från Häcken genom att besegra Ängelholm borta med 2-1. Assyriska träffade bara mål två gånger, men fick hundraprocentig utdelning. Förre AIK-mittfältaren Martin Åslund gjorde ett efterlängtat första mål för sin nya klubb, och avgörande 2-0 gjorde succébrassen Marcos Ferreira, hans åttonde för säsongen.