Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

BP-tränaren om nyförvärvet: ”Kan inte prata med honom”

Foto: Scanpix

Brommapojkarna har hämtat in sydamerikanerna Alexi Gomez och Luis Cabezas. Det för med sig en del problem att jobba på.
- Jag kan inte prata med honom (Gomez), säger tränaren Magni Fannberg.

Inför den här säsongen har Brommapojkarna satsat sydamerikanskt. Den peruanske yttermittfältaren Alexi Gomez, 22, och chilenske anfallaren Luis Cabezas, 23, värvades nyligen in. Nu försöker BP få duon att acklimatisera sig till Sverige och den svenska fotbollen.

Under lördagen gjorde Alexi Gomez debut från start för Brommapojkarna, i superettan-premiären mot Östersund.
- Jag vet inte hur det går för honom med att acklimatisera sig. Jag kan inte prata med honom. Men det är väldigt mycket nytt för honom. Han har sett bättre och bättre ut. Han var lite vilse i positionsspelet. Men det kommer. Han kommer bli starkare och starkare, säger BP-tränaren Magni Fannberg efter matchen, som slutade 1-0 till Östersund.

Brommapojkarna har nu en hel del att arbeta med framöver, i och med att duon från Sydamerika inte kan prata engelska. Bara mittfältarna Alexander Seger och Serge-Junior Martinsson Ngouali kan kommunicera med Gomez och Cabezas. De får nu agera tolkar.
- Det gäller att få in Alexi och Luis i gruppen så fort som möjligt och att de lär sig språket så fort som möjligt. Fotbollsspråket är globalt, men spelarna måste första varandra. Det är en svårighet. Vi är inte vana vid det här och vi får lära oss saker på vägen, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard till fotbollskanalen.se.

- De har precis landat nu, men vi måste försöka få dem att gå till svenska för invandrare-kurser. De verkar vara sugna på att försöka lära sig allt. De är ödmjuka båda två. förvånansvärt ödmjuka. De är inte på något sätt stöddiga. De försöker anpassa sig till gruppen.

Danhard menar att acklimatiseringen är något som man har tagit med i beräkningen när man värvade duon.
- Vi har funderat på det hela tiden. Vi behövde få in spetsspelare framåt och det öppnades upp ett läge som var ekonomiskt gynnsamt för oss. Vi fick ta chansen för att förstärka.

Klubbdirektören vädjar nu om tålamod med spelarna och säger att det kommer att ta lite tid innan de når sin fulla potential.
- Det är väldigt duktiga fotbollsspelare, men vi vet inte om de kommer passa in. De kommer från en helt annan spelstil och det här är lite av en chansning.

Men risken att de inte skulle acklimatisera sig och inte få ut fulla potentialen är mindre än det man vinner om det skulle slå väl ut?
- Ja, precis. Man måste våga vinna. Vågar man inte det och bara är rädd för att förlora, då kan man inte vinna. Det är spetsspelare i superettan om de får ut allt som de kan.

- Vi tyckte också att det var bättre med två samtidigt, så att de har varandra. Samtidigt måste de lära sig att inte prata för mycket spanska. Det är alltid lite obehagligt när man inte förstår vad motparten säger, avslutar Ola Danhard.

Publicerad 2015-04-04 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons