POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Brasiliansk mittback imponerade i Hammarby: "Flera klubbar har visat konkret intresse"

Den brasilianska mittbacken Henrique Cesar Santos, 17, imponerade i Hammarby.
Men det blir nog ingen övergång.
- Han var bra, men det blir nog inget spel i Hammarby, säger scouten Mikael Hjelmberg.

För en månad sedan skrev fotbollskanalen.se att Henrique Cesar Santos skulle provspela med Hammarby, Brommapojkarna, FC Köpenhamn och Viborg efter att ha imponerat i Gothia Cup med sitt brasilianska lag Pequeninos do Jockey. Nu har han visat upp sig i lagen och det gick väldigt bra.

Mittbacken imponerade i Hammarby, men det blir nog ingen övergång till klubben.

- Han var bra. Inget snack om det. Han har individuella färdigheter som är riktigt bra. Han har fin teknik, bra kroppskontroll, bra fysiska egenskaper och stark i luften, säger Mikael Hjelmberg som jobbar med talangutveckling, scouting, och som matchcoach för Hammarbys U21-lag.

- Vi ska prata ihop oss internt först men han är en ung och spännande spelare, men det är nog ganska långt ifrån att han kommer att spela i Hammarby. Om man ska ta hit en så ung spelare ska man ha en tydlig plan med honom. Han pratar bara portugisiska, så det hade varit en en stor social apparat. Han ska ha bostad, fungera i samhället, ha tolk och så vidare. Det är lättare med norrmän och danskar än med en 17 åring från Brasilien.

Henriques rådgivare Thomas Tecle är scoutingansvarig hos Global Football Consulting. Så här säger han om mittbackens provspel:

- Det gick väldigt bra för honom och flera klubbar har nu visat konkret intresse. Vissa alternativ är hetare än andra. Han är ju bara 17 år så han kan skriva kontrakt vid årsskiftet, säger han.

- Förutom Hammarby var han i FC Helsingör som samarbetar med Nordsjälland. Där spelade han en match och det gjorde han även i Köpenhamn.

Publicerad 2014-04-17 kl 15:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå