Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Concha om Östers rekordunge debutant: "En spännande spelare"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Mubaarak Nuh debuterade i superettan i spelaren ovan.

15 år och 126 dagar gammal fick Mubaarak Nuh göra debut för Öster i superettan - yngst någonsin i Sveriges elitserier.
- Han har en härlig teknik och ett härligt driv med bollen. Men han har fortfarande väldigt, väldigt mycket att lära, säger Östers fotbollsansvarige Matias Concha till Fotbollskanalen.

I slutminuten av Östers 1-0-seger mot Frej i fredags hoppade Mubaarak Nuh in i spel för hemmalaget. 15 år och 126 dagar gammal gjorde talangen debut i superettan - yngst någonsin i superettan.

- Han har en härlig teknik och ett härligt driv med bollen. Han är kvick i tanken. Men han har fortfarande väldigt, väldigt mycket att lära. Men det är en spännande spelare med bra driv och bra teknik, säger Östers fotbollsansvarige Matias Concha till Fotbollskanalen.

Concha tror att mer speltid kan följa för Nuh under hösten.

- Det skulle inte förvåna mig. Det beror lite på hur läget ser ut i truppen med skador och avstängningar, men möjligheten finns absolut.

Nuh var i början av 2017 iväg på en veckas provspel med Chelsea. Och det finns ett stort intresse för P15-landslagsmannen.

- En del faktiskt. Det är en del som snurrar kring honom. Nu har det lugnat ner sig lite men i samband med lite landslagsläger och lite sådant så kommer det alltid efteråt lite sådant. Det är intressant för honom. Sedan får vi som klubb ta besluten på vad som passar och inte passar för hans del, säger Matias Concha.

Är det viktigt att hantera en så ung spelare varsamt?
- Ja, men så är det ju. Vi som klubb får ta ansvar också och se till hans bästa. Han är fortfarande väldigt, väldigt ung, det är fortfarande en pojke. Så han får hanteras på ett moget sätt så att han får rätt miljö och rätt utveckling.

Fotnot: Fotbollskanalen har varit i kontakt med Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker och efter vad de kunnat få fram är Mubaarak  Nuh yngst någonsin i superettan sedan serien startade 2000. Erik Andersson, Landskrona, var 15 år och 176 dagar när han debuterade 2012.

I allsvenskan är den tidigare IFK Göteborg-spelaren Nicklas Bärkroth yngst genom tiderna. Han var 15 år och 249 dagar när han debuterade mot BP i september 2007.

Publicerad 2017-09-03 kl 14:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons