Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
40v

Dalkurd: Så lyckades vi värva Mohamed Bangura

Foto: Scanpix

Försök igen

Mohamed Bangura ville hem till Sverige och kunde bara tänka sig att spela för AIK i allsvenskan, menar Dalkurds sportchef Adil Kizil.
- Det här är väldigt stort, säger Kizil till Fotbollskanalen.

Superettan-klubben Dalkurd har värvat Mohamed Bangura på ett ettårsavtal. Den förre AIK-anfallaren väljer att vända hem till Sverige efter ett år i Kina.

- Jag är nöjd. Vi har fått in en väldigt bra fotbollspelare, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till Fotbollskanalen.

- Det här kom upp lite oväntat, men vi fick ett läge att göra klart med honom och allt gick väldigt fort. Vi gjorde arbetet fortare än de andra.

Hur gick det till?
- Han var väldigt tydlig med att han skulle spela i Sverige i år, för att vara närmare sin son, och han har förklarat att han skulle ha väldigt svårt att spela för en annan förening i allsvenskan än AIK. Han har sin kärlek där och sin relation med fansen och allt. Han måste spela här ett år för att vara nära sin son och vi visade vad vi tror på, vad vi har för planer, vilken fotboll vi spelar och vi lyckades övertala honom med det. Han ville ha det klart fort för han ville veta var han ska spela. Vi var nog mest konkreta av alla, utan att jag vet allt.

Nyligen förklarade AIK:s sportchef Björn Wesström att man meddelat Bangura att man avstår en affär den här gången. Anfallaren har spelat i klubben under tre sejourer.

Hur stort är det för Dalkurd som förening att göra den här typen av värvning?
- Det är klart att det är väldigt stort att få in en så meriterad anfallare. Det är väldigt stort, det här ska bli väldigt roligt, säger Adil Kizil.

Har ni förhoppningar om att ha kvar honom längre än det här året?
- Alla spelare som är hos oss hoppas vi alltid ska kunna stanna längre, sen vet man inte hur allt utvecklar sig.

Hur bra är han på superettan-nivå?
- Det är klart att det är en spelare som har en högre nivå i sig än superettan, det är en absolut topp-topp-spelare i superettan. Han är en väldigt bra allsvensk spelare.

Hur har ni lyckats finansiera den här övergången?
- Jag kan bara säga att vi har vår ekonomi som vi går efter, utan att prata siffror. Vi hittade en lösning som passar båda parter, säger Adil Kizil.

Bangura spelade i AIK så sent som säsongen 2015. 2016 tillhörde han Dalian Yifang i Kina, som han lämnade efter den gångna säsongen. Sierra Leone-anfallaren har tidigare spelat för klubbar som Elfsborg, Celtic och Istanbul BB.

Två kurdiska miljardärer köpte förra året 49 procent av Dalkurd och de har tidigare förklarat att de satsar mot Champions League. Det finns med andra ord ekonomiska muskler i klubben.

Se när Bangura sänkte Djurgården i ett derby 2015 i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-11 kl 21:35
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER