Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dalkurds flyttplaner igång igen: "De har kontaktat oss"

Foto: Bildbyrån

Dalkurd är på väg mot allsvenskan.
Borlänge-lagets planer på att flytta verksamheten till Uppsala är nu vid liv igen.
De har kontaktat oss och visat intresse för att, åter igen, flytta sin verksamhet till Uppsala, säger kommunalrådet, Rickard Malmström (MP) till Dalarnas Tidningar.

Dalkurd var förra året nära att flytta sin verksamhet till Uppsala. Bakgrunden är en konflikt med Borlänge kommun där klubben anser att man inte får rätt förutsättningar för att bedriva verksamheten. Den framtida arenafrågan har varit en het potatis i kommunen.

Till slut blev laget dock kvar i Borlänge, åtminstone för säsongen 2017. I slutet på förra året anställde Dalkurd en ny vd, Cego Heskali. Heskali sa då följande till klubbens hemsida.

- Som ny vd så vill jag självklart att Dalkurd ska ha de bästa förutsättningarna för att spela på elitnivå. Jag har inte varit med i de tidigare turerna mellan kommunen och klubben, men för mig är det självklart att Dalkurd hör hemma i Borlänge och Dalarna. Säsongen 2017 kommer vi att spela i Borlänge och får vi de förutsättningarna vi behöver för att bedriva vår verksamhet så finns det ingen anledning att flytta.

Dalkurd toppar superettan och är på god väg att bli ett allsvenskt lag 2018, och nu är det på nytt aktuellt med en flytt. Uppsala kommun har på nytt tagit emot ett brev från Dalkurd, det bekräftar Uppsalas kommunalråd Rickard Malmström (MP), för Dalarnas Tidningar.

- De har kontaktat oss och visat intresse för att, åter igen, flytta sin verksamhet till Uppsala, säger Malmström till tidningen.

Malmström menar att Uppsala kommun är villigt att ta emot Dalkurd i staden.

- Uppsala är en kommun som växer med 3 000 bostäder per år, och vi räknar med att det kommer att flytta hit människor. Både privatpersoner och verksamheter. Det är inget konstigt alls. Det var inställningen ifjol också. Det var deras beslut att ta, om att flytta eller inte, och det är det nu också.

I Uppsala finns redan allsvenska Sirius, de har blivit informerade om Dalkurds planer.

Vi har informerat Sirius om det här, så att de ska vara medvetna om det. Sedan har jag även informerat presidiet i nämnden om det och vi är överens om att det är bra att förvaltningen hanterar enligt de gällande principer som finns, säger Rickard Malmström.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Dalkurds ordförande Ramazan Kizil som hänvisar alla frågor om en eventuell flytt av verksamheten till vd:n Cego Heskali. När Fotbollskanalen når Heskali meddelar han att han är på semester och passar vidare frågan till vice vd Zilan Lawan, som inte gått att nå.

Efter artikeln i DT säger nu Malmström, i en intervju med 24 Uppsala, att det i första hand skulle handla om att laget skulle träna i staden.

- Det stämmer. De tog kontakt med förvaltningen, jag vet inte exakt när, men kanske en vecka sedan – eller lite drygt det. Man framförde då en förfrågan om det skulle finnas möjlighet för dem att få träna på våra anläggningar, och vad det i så fall skulle innebära för dem.

Superettan

Toppstriden

# Lag S V O F +/− P
1 Helsingborgs IF Uppflyttning 26 17 7 2 28 58
2 Falkenbergs FF Uppflyttning 26 17 4 5 27 55
3 AFC Eskilstuna Uppflyttning-kval 26 12 12 2 23 48
4 Halmstads BK 26 13 5 8 8 44
5 Örgryte IS 26 11 7 8 10 40
6 IK Brage 26 10 8 8 0 38
7 Degerfors IF 26 10 7 9 -3 37
Publicerad 2017-09-22 kl 12:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons