Delad pott i bottenmötet - efter flera missade chanser

Första halvlek präglades av flera stora missar.
Och det blev också avsaknad av seger för både Öster och Västerås.
Bottenmötet i superettan slutade 1-1.

Det var Västerås som inledde matchen piggast och kunde snabbt visa upp ett organiserat anfallsspel. Men redan tidigt skulle det lägga sig ett tema över kvällens match. I första halvlek bjöds det på flera missade guldchanser.

Den första stora missen stod Västerås för, när Taha Ali slog in bollen framför mål. Filip Tronet verkade komma med en perfekt löpning, men han nådde inte riktigt fram. Hans bredsida blev allt för svag och istället för att styra in bollen i ett öppet mål, sköt han den utanför.

Nästa gång skulle det vara Östers tur. Delvis kan Anton Fagerström i Västerås mål tackas för att bollen inte gick i mål, där han med en snabbfotparad stoppade ett skott från Mattias Pavic. På returen höll Norrköpingslånet Lucas Lima sig framme, men smällde bollen upp i luften.

Först i det absoluta slutskedet av första halvlek skulle Öster få med sig ett mål. Oturligt lyckades Västeråsmittfältaren Simon Gefvert stöta in ett inlägg i eget mål, med ryggen. Därmed kunde hemmalaget gå till paus med ledning.

Svaret skulle dock komma från Västerås, när Erik Björndahl kvitterade precis efter halvtidsvilan. En skicklig aktion där Ali släppte bollen bakåt och Björndahl med en snabb reaktion kunde skicka iväg ett välplacerat skott.

Jakten på segern fortsatte in i det sista, där Öster bland annat hade en boll i nät, som dömdes bort för offside. Men trots det desperata behovet av en seger för båda lagen, fick de nöja sig med varsin poäng, när matchen slutade 1-1.

Öster befinner sig på en elfteplats i superettan, medan VSK befinner sig på nedflyttningskval.