Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

''Djurgården har slarvat - Blomqvist ett fynd''

Hammarby har gjort något Djurgården borde ha gjort. En av landets mest ansedda experter anser att Hammarbys värvning av Jesper Blomqvist är den mest spännande i svensk fotboll på flera år.

- Jesper är verkligen ett fynd. Vilken nytta Hammarby kommer att få av den mannen, säger experten Bosse Pettersson till FotbollDirekt.se.

Men Hammarbys värvning av Blomqvist har först och främst möjliggjorts genom slarv av Djurgården.

Bosse Pettersson överrumplas av att ett av våra mest framgångsrika Europa-proffs någonsin inte finns med i det nya Djurgården som håller på att växa fram.
- Det är ett svaghetstecken åt Djurgårdens nya ledning att Jesper inte plockades in i den nya organisationen. Ja, det är rent slarv men samtidigt är det bara att gratulera Hammarby som verkligen fått en bra tränare.

Pettersson och Jesper Blomqvist tränade ett tag Enköping tillsammans med Pettersson som sportchef och Jesper Blomqvist som tränare.

Tv-experten går utan vidare i god för att Hammarby nu fått en karaktärstränare av internationellt snitt.
- Jag får nog förvarna Hammarbys spelare på högra krav. För här kommer det att ställas höga krav. För Jesper är det antingen eller. Hans envishet är imponerande och hans signum.
- Jag menar titta på att han spelat för både Milan och Manchester United och vunnit Champions League. Det är lätt att förstå vilken beslutsamhet den här mannen har.

Men är Blomqvist verkligen bara ett under av perfektionism? Erfarenheten är ändå näst in till noll och från sitt enda tränaruppdrag fick den förre storstjärnan sparken. - Felet i Enköping var att han inte hade tillräckligt bra spelare att jobba med. Som tränare och som spelare gäller det att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det var inte Jesper i Enköping.

- Och erfarenheten? Klart att han har att lära efter så få år som tränare men det betyder ju samtidigt att Jesper bara kommer att bli bättre. Det säger inte lite med tanke på att Jesper redan hade klarat av att träna någon av toppklubbarna i allsvenskan.

Publicerad 2009-12-08 kl 14:01
Annons
Annons
Annons