Dubbla mål från mittbacken gav Öster segern mot Dalkurd

Öster besegrade Dalkurd och tog viktiga poäng i toppen.
Två nickmål av mittbacken Filip Örnblom gav seger 2-1.

Öster tog emot bottenlaget Dalkurd i en match där viktiga poäng stod på spel.

Och Öster fick en drömstart. Efter 14 minuter skulle Oliver Silverholt hitta in med en fin boll som mittbacken Filip Örnblom kunde nicka in, och där med ge Öster ledningen.

Efter målet tog Dalkurd över något, och skulle också hitta en kvittering. 26 minuter stod på klockan, och Adi Terzic hittade fram till Samuel Leach Holm som sköt in kvitteringen för Dalkurd. 1-1.

Men efter 41 var det dags igen. Östers mittback Örnblom hoppade högst och skulle nickade in sitt andra mål för matchen. Denna gång stod Mattias Pavic för assisten.

2-1 stod sig till paus.

Den andra halvleken bjöd inte på några mål, och matchen slutade därför 2-1 till hemmalaget Öster. Som med sin trepoängare befäster fjärdeplatsen i superettan. Med 36 poäng har de nu tio poäng upp till serieledarna Degerfors, som även har en match mindre spelad.

Öster: Mehic - Silverholt, Örnblom, Berg, Nordström - Pavic, Rochester Sörensen, Drott, Johansson - Mortensen, Keene

Dalkurd: Anger - Terzic, Styffe, Stenberg - Sjöberg, Stensson, Leach Holm, Moenza - Finndell, Offia, Eddahri