POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
5v

Efter bisarra bilderna - VSK:s hemmaplan stängs: "Säkerhetsskäl"

Foto: Bildbyrån/Filip Tronêt på Twitter.

Konstgräsmattan på Solid Park Arena har släppt.
Nu stängs arenan, rapporterar VLT.

I fredags lade Västerås SK:s Filip Tronêt ut en video på Twitter där konstgräsplanen på Solid Park Arena hade släppt. Och han riktade kritik mot att planen inte var i bra skick. Enligt anfallaren utsatte mattan spelarna för fara.

- Det är bara titta på videon. Gräset sitter inte ihop. Det är stora glapp. Kommer man springandes där i full fart och fastnar kan både fot, ben och höft ryka. Det känns inge kul att gå ut på den här planen varje dag och riskera fotbollskarriären, sa han till VLT.

Efter bilderna vidtas nu åtgärder. Hyresgästen Västerås Stad har valt att stänga arenan.

- Vi stänger den (Solid Park Arena) i fyra dagar för åtgärder. Av säkerhetsskäl. På tisdag kommer en firma för att limma och utföra andra nödvändiga åtgärder. De ska redan vara bokade, säger Västerås Stads idrottschef Stefan Brandberg till VLT.

Brandberg berättar att Västerås Stad inom kort ska ha ett möte med arenaägaren Rocklunda Fastigheter. Om det blir ett byte av planen eller inte är oklart.

- Jag får återkomma om det efter mötet. Men någonstans närmar vi oss så klart ett byte av mattan om den inte blir i speldugligt skick och godkänd, säger Brandberg.

Publicerad 2020-01-18 kl 14:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå