Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Efter filformatsfiaskot - nu backar förbundet: "För jävligt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter filformatsfiaskot – nu backar fotbollförbundet.
Syrianskas Haris Skenderovic får sitt straff redan på fredagen.
- För jävligt, säger klubbens sportchef till eurosport.se.

Det var i 0-0-mötet med Hammarby på Söderstadion som Skenderovic delade ut en armbåge rakt i plytet på grönvite Christer Gustafsson. Domaren missade situationen, men händelsen anmäldes snabbt till disciplinnämnden.

Men dagar blev till veckor och inget beslut offentliggjordes. Slutligen kom förklaringen. Beslutsfattarna hade helt enkelt inte kunnat kolla på videoklippen – eftersom minst en ledamot misslyckats med att öppna filerna på sin dator.

- Jag vet inte om jag kan säga det...eller jag säger det. Det var helt enkelt så att det var fel filformat, vi måste ha det på cd-skiva. Det måste vi göra för att nämndens ledamöter ska kunna se det. Alla kunde inte öppna det filformatet, sa disciplinnämndens vice ordföranden Staffan Anderberg till eurosport.se igår.

Därför bordlades ärendet, vilket fick toppkonkurrenterna i superettan att rasa. Inte minst GIF Sundsvall, som slåss om uppflyttning med just Syrianska, var upprörda. Skulle Skenderovic tillåtas att spela match mot J Södra i helgen, på grund av ett rudimentärt tekniskt problem? Nej, inte alls säkert. Nu meddelar nämligen förbundet att de kallar till extramöte för att utreda alltsammans en gång för alla.

- Det blir ett extramöte imorgon, förutsatt att vi har fått underlaget. Vi har sagt att vi vill ha det på dvd så att vi har ett korrekt underlag, vi vill inte ha ett system med gräddfil. Kan vi få ihop tillräckligt många beslutsfattare så tar vi ett beslut, säger Staffan Anderberg, till eurosport.se.

Men kovändningen får känslorna att svalla – i Syrianska.

- Bara för att det blev en sådan medial hysteri så ändrar de sitt beslut. Jag förstår det inte. När man har tagit ett beslut så måste man stå för det. Vi har tränat hela veckan nu med inställningen att Haris skulle spela och så blir det så här bara ett par dagar före matchen, säger sportchefen Ghayath Moro.

Staffan Anderberg förnekar dock att det ändrade beslutet skulle ha med skriverierna att göra.

Publicerad 2010-10-14 kl 20:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons