Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
27v

Efter matchflyttarna: Värnamos hemmaarena godkänd för spel

Foto: Bildbyrån

Efter två flyttar till Borås Arena får Värnamo spela på hemmaplan.
SvFF har nu godkänt Finnvedsvallen för spel.
- Äntligen och det känns väldigt bra, säger sportchefen Thomas Lundqvist till Värnamo Nyheter.

Värnamo har tvingats flytta dubbla matcher, mot Gais och Varberg, till Borås Arena. Underlaget på Finnvedsvallen har inte hållit måttet. Men under fredagen kom glädjande besked för Värnamo: SvFF godkänner arenan för spel. Det betyder att laget kan göra sin första riktiga hemmamatch för säsongen på måndag, när Norrby gästar Finnvedsvallen.

- Planen har återhämtat sig förvånansvärt bra med tanke på hur den såg ut för två veckor sedan. Det syns genom att bara titta på den men även de värden som de har mätt ser bra ut och är godkända. Sedan behöver den efterarbete efter matchen för den kommer att släppa. Och det är viktigt att den framöver sköts på ett bra sätt men det vet man om från arenaägarens sida, säger klubbens sportchef Thomas Lundqvist till Värnamo Nyheter.

- Den ser riktigt bra ut och nu laddar vi för måndagens första hemmamatch. Äntligen och det känns väldigt bra. Det är så mycket som spelar in med förberedelserna att behöva flytta matcher, bland annat om vi ska träna på gräs eller konstgräs. Även för killarna har det varit en omställning och osäkerhet. Det är kort väg till Borås men det alltid jobbigt att resa.

Finnvedsvallen ägs av Värnamo kommun, och efter matchflyttarna som inneburit merkostnader ställer IFK Värnamo krav på arenaägaren.

- Vi tittar på olika saker. Dels entrébiten, men även förlorad försäljning och ökade kostnader. Också hur sponsorerna har reagerat. Det finns sponsorer som är mäkta irriterade. Deras skyltar har exempelvis inte synts på två av 15 hemmamatcher och det kommer vi få ont av. Vi kommer att gå vidare med detta och sedan är det upp till arenaägaren att ta det vidare till dem som är ansvariga för det man gjorde i höstas. Men nu tittar vi framåt, säger Thomas Lundqvist.

Efter fem omgångar av superettan är Värnamo nästjumbo med en seger och fyra förluster.

Superettan

Värnamos tabelläge

# Lag S V O F +/− P
12 Norrby IF 30 9 7 14 -19 34
13 IFK Värnamo Nedflyttning-kval 30 9 5 16 -17 32
14 Varbergs BoIS Nedflyttning-kval 30 7 8 15 -11 29
15 Gefle IF Nedflyttning 30 6 7 17 -29 25
16 Landskrona BoIS Nedflyttning 30 5 7 18 -21 22
Publicerad 2018-05-04 kl 17:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons