Elfsborg-lånet stekhet - fixade Skövde-poäng när BP kvitterade sent

Skövde hade ledningen med 2-0.
Då kom BP tillbaka, kvitterade - med smak på mer.
- Vi blir jävligt hårt straffade, säger Gustav Sandberg Magnusson till Discovery+.

På måndagsförmiddagen tog Brommapojkarna emot Skövde AIK i ett nykomlingsmöte på Grimsta IP. Gästerna, som har fått en bra start på superettan-säsongen med två raka segrar, inledde då starkast.

I åttonde minuten slog IF Elfsborg-lånet Jack Cooper Love ett inlägg mot bortre stolpen där Villiam Granath dök upp och nickade in 0-1. BP spelade upp sig efter baklängesmålet och jämnade ut matchbilden, varpå båda lagen turades om att rada upp målchanser.

Ställningen stod sig dock till halvtidsvilan, och efter paus var det Skövde som utökade ledningen. Cooper Love fick bollen fri i straffområdet och placerade in kyligt 0-2 samt sitt tredje mål för säsongen.

Skövde föll tillbaka efter målet och BP tog över mer och mer av spelet. Med halvtimmen kvar att spela fick hemmalaget utdelning efter att Monir Jelassi tagit sig runt på högerkanten och hittat in till Oscar Pettersson som dunkade in reduceringen.

BP-trycket fortsatte, och i 89:e minuten kom kvitteringen. Rodin Deprem blev frispelad i straffområdet och placerade enkelt in 2-2.

Brommapojkarna hade flera chanser att ta ledningen på tilläggstid men lyckades inte få bollen i nät. Matchen slutade 2-2 och lagen fick dela på poängen.

- Det är klart att det är tungt att släppa in ett mål i 89:e, det är surt. Samtidigt kommer vi upp till Stockholm och får med oss en poäng, det får vi vara nöjda med, säger Jack Cooper Love till Discovery+.

Elfsborg-lånet hade mängder med målchanser i matchen.

- Skojar du eller? Jag hade tre-fyra chanser (utöver målet). Jag ska sätta någon till, vilket blir extra surt när vi inte får med oss tre poäng.

BP-lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson:

- Vi blir jävligt hårt straffade, men jag tycker att vi är det bättre laget, säger han till Discovery+.

Brommapojkarna: Lundin - Jelassi, Frej, Almqvist, Sögaard - Sandberg Magnusson, Maripuu, Lech Holm - Pettersson, Vasic, Odefalk.

Skövde: Fröjd - Lindell, Basic, Schyberg, Friberg - Granath, Kreida, Abraham, Mattsson - Cooper Love, Mörk.