Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

FEM SPANINGAR: ”Makalöst, BP - men vad händer nu?”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se BP:s segermål i spelaren.

STOCKHOLM. Brommapojkarna slog Dalkurd med 1-0 och är klart för allsvenskan.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från seriefinalen i superettan.

En seriefinal precis som en seriefinal ska vara
Fullsatt, tusentalet tillresta (högljudda och livliga) Dalkurd-supportrar, känsloladdat och intensivt på planen. Den här seriefinalen levde verkligen upp till det faktum att det var en seriefinal med tre omgångar kvar av superettan. Och när domarteamet dömde bort ett hörnmål på grund av offside på Richard Yarsuvat (bedömdes tydligen ha varit involverad i målet trots att han inte rörde bollen) höjdes känslonivån ytterligare. Vid sidlinjen fanns två känslomässiga tränare i form av Olof Mellberg och Andreas Brännström, ja, ni fattar. Det var en kväll full av iver och engagemang.

Dalkurd vågade mest till en början
Dalkurd inledde annars matchen klart piggast och var steget före hela tiden. De ville mest och vågade mest. Men ungefär 20 minuter in i halvleken åt sig BP in i matchen, i alla fall lugnade hemmalaget ner Dalkurds frenesi. Mot slutet av halvleken var det sedan hemmalaget som skapade mest och anfallsstjärnan Viktor Gyökeres borde nog ha förvaltat något av sina två lägen innan pausvilan.

Hade kunnat sluta hur som helst
I den andra halvleken fortsatte det böljande spelet och båda lagen hade chanser att hitta nätet. Matchen hade verkligen kunnat gå åt vilket håll som helst och allt som allt känns det som att det var en bra superettan-match som utspelade sig på Grimsta. När Luca Gerbino Polo nickade in 1-0 kom det inte helt oväntat och det är fullt rättvist att Brommapojkarna tar steget upp i allsvenskan.

…men vad händer med BP nu?
Från division 1 till allsvenskan på två år, det är en makalös bedrift som Brommapojkarna nu rott i hamn. Men det finns också stora frågetecken kring laget inför nästa säsong. Visst, att ett profilstarkt namn som Daniel Majstorovic kliver in som sportchef talar för att klubben i alla fall vill något och kommer satsa framöver, men med Olof Mellberg på ett utgående kontrakt och en oviss situation kring om han får dispens för att träna BP även nästa år, Carl Starfelt som redan är klar för IFK Göteborg, Viktor Gyökeres som sticker vidare till Brighton i Premier League och Joel Qwiberg som flyttar till MLS  är det oklart hur starkt Brommapojkarna kommer stå när det är dags för allsvenska premiär 2018. Majstorovic har mycket arbete framför sig, för det är många pusselbitar som ska lösas under de närmaste månaderna om klubben ska kunna hävda sig nästa år.

De här lagen har varit klart bäst i år
Även Dalkurd kommer gå upp till allsvenskan nästa säsong, jag kan inte se något annat. De här två lagen har varit bäst i superettan i år. De har bäst spelare och de har spelat den bästa fotbollen. Brommapojkarna är nykomling och självklart imponerar deras säsong något enormt, men man ska komma ihåg att deras spelarmaterial är väldigt bra. Dalkurd har de ekonomiska musklerna och de har också en trupp som osar klass med superettan-mått mätt. Spelare som Richard Yarsuvat och Henrik Löfkvist håller hög kvalitet och det är bara att titta på deras bänk mot BP för att förstå nivån på laget. Ammar Ahmed, Ahmed Awad, Yukiya Sugita, Alex De John, Peshraw Azizi och Malkolm Moenza satt alla där, och då var inte ens profilvärvningen Mohamed Bangura med i truppen.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-10-24 kl 22:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons