Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Förbundet vill inte kommentera Uefauppgifter

Foto: AP

Svenska Fotbollförbundet vill inte kommentera Fotbollskanalens uppgifter om att Uefa ska ha unerlåtit att rapportera avvikande spel på Falkenberg-Landskrona.

-Av utredningstekniska skäl kan jag inte gå in på det, säger SvFF:s chefsjusrist Krister Malmsten till fotbollskanalen.se.

Enligt källor till fotbollskanalen.se kände Uefa till de avvikande spelen på Falkenberg-Landskrona som ledde till Svenska Spels spelstopp på Landskronas matcher, och i förlängningen Landskronas avstängning av två spelare för misstänkt påverkan på matchresultat.

Uefa ska sedan enligt Fotbollskanalens uppgifter ha undanhållit uppgifterna och väntat med att höra av sig till Sverige med upplysningar om de avvikande spelen.

Svenska Fotbollförbundet utreder misstankarna mot de två Landskronaspelarna men vill inte gå in på hur samarbetet med Uefa ser ut.

- Uefa har hört av sig till oss, men vi går av hänsyn till utredningen inte in på detaljer, säger SvFF:s chefsjurist Krister Malmsten till fotbollskanalen.se

När hörde Uefa av sig till er i det här ärendet?

- Jag får återigen säga att av utredningstekniska skäl så kan jag inte gå in på det. Utredningen pågår i samarbete med bland andra Uefa.

Skulle Landskronaspelarna befinnas skyldiga till att ha påverkat matchresultatet på ett otillåtet sätt kan de stängas av i två år.

Publicerad 2013-10-24 kl 21:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons