Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Från läktaren till klubbchef i Gais: "Hoppas folk känner förtroende för mig"

Han började som supporter. Nu har Erik Bergkvist tagit sig upp till toppen av Gais hierarki.  Möt honom i intervju om den nya rollen som klubbchef.
- Klart att det var ett lätt beslut att tacka ja, säger han till Fotbollskanalen.

Få Gais-hjärtan klappar lika hårt som Erik Bergkvists. Och få resor inom klubben är lika anmärkningsvärda som hans.

ANNONS

Allt började på läktaren, som en i mängden av alla supportrar. 2012 fick han chansen att bli klubbens SLO, supporter liaison officer. En supporter-länk till klubbar, förbund, polis och media. Inför årets säsong tog han nästa kliv och blev ny kansli- och marknadschef.

Det är dock inte färdigt där. För bara några dagar sedan presenterades han som tillförordnad klubbchef. En kraftfull position.

- Det känns jättebra. Nervöst, men också väldigt spännande, säger han.

Det är en häftig resa som du har gjort?
- Ja, den är fin. Och med de relationerna jag har byggt upp från gräsrötterna hoppas jag att folk känner förtroende för mig. När jag stod på läktaren fanns det en jättelång vision om att ha en gaisare som klubbchef. En med historia från läktaren. Nu vill jag inte säga att jag är nyckeln till lösningen på alla Gais problem, men det är bra att ha den här typen av människor i föreningen.

ANNONS

Är det här en karriär du har siktat på att göra?
- Nej, absolut inte. Jag har aldrig haft ambitionen att ta mig in i Gais och göra karriär. Det är hårt slit som har uppmärksammats av andra. Nu hoppas jag att både jag och föreningen kan dra nytta av det.

Vad vill Erik Bergkvist då göra från sin nya position? Vad vill han bidra med? Svaret innehåller ord som tålamod, verklighetsförankring och givetvis framgång.

- Det viktigaste nu blir att etablera en klubb med en drift som fungerar. Det jag vill tillföra är hållbarhet. Det är klart att vi ska sikta på att vinna varenda match och gå upp, men vi måste också ge det den tiden det tar. Vi har lite att jobba med, säger han.

Det låter som en spännande utmaning?
- Det är lite det som jag går igång på! Det är inte kul att bli klubbchef i en förening som är välfungerande. Där man bara går in och förvaltar. Nu kan jag vara med och tycka till, tänka och sätta upp strategier. Jobba för att vi ska nå målen.

ANNONS

Till sist: På tisdag väntar ett derby mot Örgryte. Erik Bergkvists första i rollen som klubbchef. Hur kommer det sluta?

- Jag tror att Gais har riktigt bra förutsättningar att vinna den matchen. Den professionaliteten som ligger kring A-laget har inte varit så här bra på väldigt länge. Rent sportsligt har Gais förberett sig optimalt. Jag ser inte att Öis är ett bättre fotbollslag, men sedan kan allt hända i ett derby...

Publicerad 2016-08-15 kl 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto