Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Friades - kan stängas av

Spelaren som friades för mutbrott kan ändå stängas av.

24-åringen som frikändes på onsdagen från mutbrottsanklagelser i samband med en IFK Värnamo-match i superettan – kan ändå stängas av.

- Att han frias från mutbrott betyder inte att han inte kan ha brutit mot våra bestämmelser, säger Andreas Göransson i Svenska fotbollförbundets disciplinkommitté till Dagens Nyheter.

Tingsrätten i Jönköping ansåg att det inte fanns bevis för att 24-åringen erbjudit mutor till tre Värnamoospelare, fastän han frågat om de ville medverka i en läggmatch, detta slogs fast på onsdagen. Men mannen som är varit verksam fotbollsspelare i två division 1-klubbar kommer troligen ändå att påverkas framöver.

I samband med åtalet stängdes han av från spel av Svenska fotbollförbundet. En avstängning som inte säkert kommer upphöra trots den friande domen.

- Att han frias från mutbrott betyder inte att han inte kan ha brutit mot våra bestämmelser, säger Anders Göransson till Dagens Nyheter.

-  Det är klart att det här gynnar honom men vi kommer sätta in oss i domen och förhoppningsvis fatta beslut nästa vecka.

Att det kan leda till avstängning trots en friande dom jämför Göransson med om en spelare skulle slå till en annan på plan.

- Det är inte säkert att spelaren skulle fällas för misshandel men vi skulle stänga av honom.

Publicerad 2014-10-23 kl 07:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons