Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
47v

Gais går från sportchef till sportråd - där spelare kan ingå

Foto: SCANPIX

Gais har tappat en sportchef.
De tänker ersätta honom med ett sportråd - där en eller flera spelare kan ingå.
- En tänkbar lösning är att lagkaptenen eller en del av spelarrådet konsulteras in, säger klubbchef Erik Bergkvist.

I slutet av september meddelade Fredrik Mohlin att han lämnar rollen som sportchef i Gais. Under torsdagen gör han sin sista arbetsdag.

Någon ersättare kommer dock inte anställas. Istället planerar klubben att lägga över sportchefsrollen på ett nykomponerat sportråd.

Tränaren Benjamin Westman kommer vara en av stöttepelarna.

- I huvudsak är det alltid tränaren som avgör vilka spelare som han kan tänkas ha i sitt lag. Sedan får föreningen och sportrådet avgöra ur ett större perspektiv om det finns en möjlighet att ta in spelarna som är intressanta. Det kommer finnas tydliga linjer för hur nästa års trupp kommer byggas, säger klubbchef Erik Bergkvist.

Förutom Benjamin Westman kommer ordförande Tomas Andersson samt en eller flera spelare ta plats i sportrådet. Exakt hur och vilka är oklart i nuläget.

Dessutom letar klubben efter externa rekryteringar för att fylla ut de kunskapsluckor som finns.

- I och med att vi inte kommer ha någon sportchef på plats behöver vi personer som har praktiskt kunnande om transferövergångar och så vidare, säger Erik Bergkvist.

Varför väljer ni att inkludera spelare i ett sportråd?
- Jag tycker att det innebär bra möjligheter. Sedan om de inkluderas i sportrådet eller har löpande avstämningar tillsammans får vi se, men det gäller att inte fastna i en linje. Ju fler linjer man får in desto bättre. Sedan är det ju i slutändan spelarna som ska göra jobbet på plan.

Du själv kommer inte sitta med?
- Nej, det kommer jag inte. Jag kommer kunna ha en rådgivande roll när man sätter budgeten för spelartruppen inför säsongen. Jag har inte kompetensen att bedöma kvalitet på spelare.

När ska allt det här vara på plats?
- Ett sportråd inför kommande säsong bör vara på plats ganska snart.

För Fredrik Mohlin väntar nya utmaningar som säljare hos Cramo. Ett företag som bland annat hyr ut maskiner och utrustning till byggindustrin.

Publicerad 2016-10-20 kl 14:10
SUPERETTAN