Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Gais jämför sig med Hammarby: Starkt varumärke

Efter alla svarta rubriker - i går slog Gais till och presenterade flera namnstarka nyförvärv. En lättad och lycklig sportchef Jonas Lundén konstaterar att hans klubb är fortsatt attraktiv trots omskrivna pengaproblem.
- Det är uppenbart att vi liksom Hammarby har ett starkt varumärke, säger Lundén.

Det har skrivits om spelarflykt efter degraderingen till superettan och många har undrat vad för lag Gais ska kunna ställa på benen nästa år med tanke på den ansträngda ekonomin. Men i går presenterades fem nyförvärv – där Elfsborgs mittback Andreas Augustsson och anfallaren Joel Johansson (tidigare bl a Elfsborg, Halmstad och Häcken) sticker ut.

Nye sportchefen Jonas Lundén myser över nyförvärven och förundras över den attraktionskraft Gais fortfarande har efter all negativ publicitet. Liksom superettankonkurrenten Hammarby tycks Gais kunna dra till sig bättre spelare än man ska kunna ha råd med, resonerar Lundén.

- Det är förvånansvärt att vi ändå har de här möjligheterna att få sådana här namn till superettan. Men det är uppenbart så att vi liksom Hammarby har starkt varumärke. Det finns ett engagemang och en stark supporterkultur kring klubben och spelare väljer att spela inför de här engagerade supportarna på en stor arena framför att ha 10-15 000 mer i lön och spela inför 1 500 pers, säger sportchefen till FotbollDirekt.se.

- De kommer inte hit för att bli rika, utan för att de väldigt gärna vill spela fotboll och för att de tror på vårt projekt. Det är skönt, inte minst för att då vet man att de kommer hit av rätt anledningar.

Innan gårdagens nyförvärv hade man dessutom klart med förre stjärnan Björn Andersson som återvänder efter några år i Tippeligan och Viking Stavanger. Men att det ställts frågetecken innan dess har Lundén full förståelse för.

- Jag förstår absolut om fansen varit oroliga. Det har ju egentligen bara stått i media om spelare som försvinner eller är på väg bort. Men jag, Thomas Askebrand (tränare) och Dime Jankulovski (andretränare) har knappt gjort något annat den senaste tiden än att vända ut och in på truppen och se över hur vi ska göra, vi har ju arbetat hela tiden i det tysta. Så de här värvningarna skapar lugn, mer än något annat. Vi behöver inte stressvärva nu utan kan göra mer genomtänkta saker.

Vad behöver ni få in ytterligare och hur pass mycket mer utrymme har ni för större namn?
- I och med att både Dime och Henri Sillanpää försvunnit så behöver vi få in en målvakt. Sedan behöver vi få in 2-3 namn till, men det är också lite beroende på om vi lyckas förlänga med de vi vill förlänga med.

- Hur pass stora namn vi har råd med? Ja, den senaste tidens värvningar visar ju att det kanske inte går att svara på rak arm sådär. Som med Andreas Augustsson, han är på väg att avsluta en utbildning och det var viktigt för honom att kunna bo kvar med familjen. Då var Gais ett perfekt val. Det finns fler spelare i närområdet med liknande social situation. Men har de för höga lönekrav går det inte, då är det kört direkt.

Lundén är också tacksam för det utrymme man fått i och med försäljningarna av Wanderson till Krasnodar och Erik Johansson till Malmö FF.

- Framför allt Wanderson, det var skönt att få avsluta det kapitlet efter alla turer. Men även pengarna för Erik behövdes. Vi har ett visst utrymme nu, sedan får vi se vad vi kan lägga pengarna på.

Publicerad 2012-12-21 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons