Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gif Sundsvall klart för allsvenskan: "Jag vet inte, det känns konstigt"

Superettan

Gif Sundsvall har säkrat avancemang till allsvenskan.  
Men efter matchen kan Linus Hallenius inte riktigt förstå att det är klart.
- Det är ju fantastiskt såklart men det har inte landat riktigt än tror jag, säger han i discovery+.

Foto: Bildbyrån

Se firandet i spelaren ovan.

Ett kryss mot Östers IF räckte för att Gif Sundsvall skulle säkra en plats i allsvenskan 2022.Det avgjordes framför fullsatta läktare hemma i Sundsvall och det firades ordentligt när slutsignalen gick. Men för klubbikonen Linus Hallenius gick det inte riktigt in att det var klart.

- Jag vet inte, det känns konstigt, det har inte landat tror jag. Det var en så jäkla konstig match att spela, jag har aldrig varit med om något liknande. Och så blev det klart. Det är ju fantastiskt såklart men det har inte landat än riktigt tror jag, säger han i discovery+.

Hallenius kom hem till Sundsvall i början av året. Då var hans mål att hjälpa laget upp till högstaserien igen.

Annons

- Vi tog på oss ett favoritskap också. Jag var absolut med på det, det var solklart för mig att vi skulle upp direkt, och alla gjorde det, oavsett om man är 17 eller 32. Det har varit en lång resa men vi har varit så jäkla starka på slutet. Vi krigar så hårt för varandra och vi har gjort det med 20 norrlänningar och fyra utbölingar och 13 eller 14 är från Sundsvall, det känns ganska unikt, säger han.

Under året har Hallenius bildat anfall med lagkaptenen Pontus Engblom. De har gjort en stark höst tillsammans och är ytterst delaktiga i avancemanget. Och det är en stolt tränare i Henrik Åhnstrand som hyllar sin anfallsduo efter matchen.

- Det är så mycket kärlek mellan de grabbarna och de vill så mycket. I början ville de kanske lite för mycket, men nu under hösten har det bara klickat. De har blivit bättre och bättre och bättre, och det finns ingen bättre spelare i superettan än han som står bredvid mig här, säger han och pekar mot Hallenius.

Annons
Publicerad 2021-11-20 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto