Gif Sundsvall upp på kvalplats

Gif Sundsvall är tillbaka på kvalplats i superettan efter 4-1 hemma mot Ängelholm på måndagskvällen. Men det såg inte ut att bli så enkelt som det blev under den första halvleken då hemmaspelet var segt.

Mattias Adelstam gav Ängelholm ledningen efter tio minuter. I den 20:e minuten kvitterade Aziz Corr Nyang till 1-1. Nyförvärvet från Assyriska gjorde även 2-1 i början av den andra halvleken och har därmed svarat för sex mål sedan han kom till Giffarna för en dryg månad sedan.
Daniel Sliper avslutade sedan med två mål.
Giffarna passerade Assyriska och ligger nu på kvalplats. Två poäng bakom serietvåan Åtvidaberg som grejade 2-2 borta mot Jönköping.
Poängräddare blev Dejan Doslic som ordnade kvitteringen tolv minuter från slutet.
Norrköping vann sexpoängsmatchen i bottenstriden hemma mot Sirius med klara 3-0. Stefan Thordarson matchhjälte med två fullträffar och ett målpass.

Landskrona är ytterligare på säker mark efter 3-1 hemma mot Trollhättan.