GIF Sundsvall gick miste om chansen att ta viktiga poäng i toppstriden i Superettan under torsdagskvällen.
Matchen mot Jönköping Södra slutade i stället 1-1.
- En jämn match, bra krig där ute, säger Sundsvalls mittback Niklas Dahlström till discovery+.

GIF Sundsvall hade chansen att dra ifrån Helsingborg ordentligt i uppflyttningsracet i Superettan när de gästade mittenlaget Jönköping Södra på Stadsparksvallen under torsdagskvällen.

De tog aldrig chansen, och lagen fick istället dela lika på poängen.

Matchen började jämnt med målchanser åt båda lagen. Det skulle dröja ända till den 41 minuten innan 20-åriga Daniel Strandsäter fick ett tillbakaspel i straffområdet och skickligt kunde rulla in 1-0 till hemmalaget Jönköping Södra.

- En jämn match, bra krig där ute, säger Gif Sundsvalls Niklas Dahlström till discovery+.

Sundsvall hann dock aldrig bli stressade. I den 53:e minuten nådde Dahlström högst med pannan på en hörna och kunde stöta in kvitteringen för Giffarna.

- Skönt att kunna knåpa in en. Jag kom upp ganska fint där så det kändes bra, säger Dahlström.

Matchen fortsatte vidare och var hyfsat svängig och båda lagen skapade lägen nog att avgöra matchen till sin favör. Resultatet stod sig dock fast vid 1-1, vilket också blev slutresultatet.

- Vi spelar ganska bra fotboll idag, bara segern som fattades. Vi måste göra fler mål på de lägen vi har. Vi har tre 100 procentiga lägen som ska vara mål. Men det kommer väl nästa match, säger Jönköpings Junes Barny till discovery+.

I och med resultatet behåller Sundsvall sin andraplats i tabellen med 44 poäng, tre poäng efter serieledande Värnamo och fyra poäng före Helsingborg på kvalplats. Jönköping kliver upp en plats i tabellen till sjunde plats, sex poäng bakom Trelleborg på sjätte plats.