POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
10å

Guide inför avgörandet i superettan - tre jagar allsvensk plats

På lördag spelas sista omgången i superettan. Det är redan klart att Mjällby och Åtvidaberg går upp. Samtidigt finns det massor kvar att spela om. Tre lag slåss om en allsvensk kvalplats och i botten är en handfull klubbar indragna.

Jönköpings Södra IF (10:e plats) - Assyriska FF (3) Assyriska har ett jätteläge att plocka den allsvenska kvalplatsen. En poäng mot Jönköpings Södra är allt som behövs. Ett Södra som sedan tidigare säkrat spel i superettan nästa säsong. Assyriska har även råd att förlora om varken Sundsvall eller Syrianska vinner. Assyriska tappar dock kvalplatsen om någon av Sundsvall och Syrianska vinner samtidigt som Assyriska förlorar.

Syrianska FC (4) - Sirius (13) Nykomlingen Syrianska har gjort det fantastiskt bra oavsett hur det går på lördag. För att nå allsvenskt kval måste Syrianska vinna hemma i Södertälje på samma gång som Assyriska förlorar mot Jönköping. Samtidigt måste de ha koll på Sundsvall. ”Giffarna” får max vinna med ett mål mer än Syrianska för att nykomlingen ska gå till allsvenskt kval.
Sirius är placerad på negativt kval, men kan åka direkt ur om laget förlorar mot Syrianska samtidigt som det inte blir kryss mellan Trollhättan-Vasalund och Qviding besegrar Väsby. Uppsala-gänget kan kvalificera sig till nästa års superetta om Väsby förlorar och Sirius vinner.
Avstängda: Michael Mensah, Syrianska FC, Marko Zivkovic, Syrianska FC

Landskrona BoIS (8) - GIF Sundsvall (5) Sundsvall har verkligen klantat till det på slutet och chansen att nå allsvenskt kval är liten. För att det ska bli verklighet måste Sundsvall vinna, samtidigt som Assyriska förlorar och Syrianska tappar poäng. Vinner både Syrianska och Sundsvall så måste Sören Åkebys manskap göra två mål mer än Syrianska.
Avstängda: Daniel Sliper, GIF Sundsvall, Christian Söderberg, GIF Sundsvall

Väsby United (12) - Qviding FIF (14) Väsby måste vinna för att säkra spel i superettan nästa år. Det kan också räcka med kryss om Sirius inte vinner mot Syrianska. Qviding åker direkt ur serien vid förlust samtidigt som Trollhättan-Vasalund inte slutar oavgjort. Men å andra sidan så slipper Qviding både kval och degradering vid seger, på samma gång som Sirius inte vinner.

FC Trollhättan (16) - Vasalunds IF (15) Nästjumbon mot jumbon. Kryss i den här matchen och bägge klubbarna får respass tillbaka till division 1. Däremot når segraren i det här mötet kval om Qviding tappar poäng eller Sirius förlorar.
Avstängda: Darko Matijevic, FC Trollhättan, Ali Mohammadian, FC Trollhättan, Andreas Wiklund, FC Trollhättan, Kennedy Igboananike, Vasalund

Övriga matcher:
Åtvidabergs FF (2) - Mjällby AIF (1)
Bägge lagen redan klara för allsvenskan.

Ljungskile SK (9) - Ängelholms FF (7) Bägge lagen klara för spel i superettan nästa säsong.

Falkenbergs FF (6) - IFK Norrköping (11) IFK Norrköping kan hamna på samma poäng som lagen under kvalstrecket, men har alldeles för bra målskillnad för att det ska bli oroligt. Falkenberg klara för spel i superettan nästa år.
Avstängd: Stefan Thordarson, IFK Norrköping

Publicerad 2009-10-23 kl 12:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå