Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hamad öppen för allsvenskan: "Folk kommer se vad jag går för"

Superettan

Jiloan Hamad är fri på marknaden.
Nu är han öppen för både en comeback i allsvenskan - och spel utomlands. 
- Oavsett var jag hamnar 2023, folk kommer se vad jag går för, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Jiloan Hamad, 32, vände för ett och ett halvt år sedan hem till Örebro för att hjälpa ÖSK kvar i allsvenskan, men i slutändan gick det inte som han hade tänkt sig. ÖSK ramlade ur och hade i år en turbulent säsong med tränarskiften och slutade på tionde plats i superettan.

Nyligen gick ÖSK ut med att Hamad lämnar i förtid, och nu berättar den meriterade mittfältaren om sina tankar kring avskedet och framtiden. 

Hamad hade från början en förhoppning om att göra ÖSK till ett bra allsvenskt lag igen, och ville därmed först inte lämna bara för att det blev nedflyttning 2021. 

- Jag visste att situationen inte var optimal, men jag var ändå optimistisk. Det var jag, Nahir (Besara) och några andra värvningar, så jag tänkte att vi skulle vända på det. Sedan var det också hela dealen, att få vara hemma och försöka ta ÖSK dit klubben vill och ytterligare ett steg i allsvenskan, då det är en klubb med stor potential, där man kan bygga något, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag har varit med på liknande resor och jag vet vad jag kan på och utanför planen, men tyvärr räckte inte det till det halvåret, och det blev ett år i superettan. Jag stod då under kontrakt och jag tar åtaganden seriöst. Jag ville inte bara försvinna, utan göra allt för att hjälpa laget upp igen, men det har varit tufft.

Hamad tycker att det blev ett tufft år i superettan, och menar att båda parter var överens om att det bästa var att gå skilda vägar inför 2023. 

- Det har varit turbulent i klubben och svårt att spela av olika anledningar, samtidigt som det var en tuff säsong för alla inblandade. Vi har bara inte fått igång det och när säsongen var slut hade jag två år kvar på avtalet, hade en bra dialog med Järdler (Christian, chefstränare) och Kent Persson (tidigare ordförande), där det blev ett bra beslut för både mig och klubben. Där man befinner sig just nu krävs det en nollställning och att bygga om.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag är 32 år nu och är i en bra ålder. Även om jag varit med länge vet jag vad jag kan. Jag tror inte jag kan få ut det jag kan i den miljön som varit där, och då kände jag att det är en bra "exit" för båda parter. Allt skedde på ett väldigt bra, respektfullt och fint sätt.

Hamad, som tidigare spelat med Malmö FF och Hammarby IF i Sverige, samt i belgiska Standard Liege, tyska Hoffenheim, sydkoreanska Incheon United och kroatiska HNK Gorica i utlandet, är nu öppen för nya möjligheter - och är rejält revanschsugen.

- Jag vet vad jag går för och jag kommer vara redo för nästa steg. Oavsett var jag hamnar 2023, folk kommer se vad jag går för, säger han och fortsätter:

- Jag har haft en dialog med min agent och vi har fått lite samtal, men det är fortfarande ganska tidigt på fönstret. Jag ser framför mig en sportslig utmaning. Jag vill hamna i en miljö, där det finns en utmaning, att det pirrar i magen och man går till träningen och känner att man konkurrerar på största allvar till att göra bra grejer. Jag vet vad jag går för och är öppen för det mesta. Jag får se vilka bra saker som dyker upp.

ANNONS

Skulle du kunna tänka dig att spela för någon klubb i allsvenskan?
- Ja, definitivt. Jag vet vad jag kan göra i allsvenskan. Innan ÖSK hade jag möjlighet att representera två fina klubbar i allsvenskan i Malmö och Hammarby, och mitt "track record" är bra i allsvenskan. Jag var där halva säsongen med ÖSK, där saker och ting inte stämde helt och hållet, men jag vet vad jag kan i allsvenskan och med min spelstil, både på planen och som ledare, så vet jag vad jag kan bidra med. Fotbollen är där, jag har fysiken, så om det är en klubb, där jag kan få ut mina spetskvaliteter, hade det definitivt varit intressant. 

Samtidigt är Hamad även öppen för en flytt utomlands och ett bra alternativ ekonomiskt, som i Mellanöstern och Asien. 

- Det kan bli utomlands också, men om det är utmanande med en allsvensk klubb, där jag känner att det är bra och att det kommer ge mig drivkraft kan det bli så. Jag är jävligt revanschsugen. Kroppen är bra, jag har varit hel och frisk sedan jag kom till ÖSK och har spelat alla matcher, förutom en period, då jag missade tre-fyra matcher. Annars har jag varit med och bidragit med min närvaro. Jag är ingen skadedrabbad spelare om man ser till min karriär, jag har alltid varit där på träningar och matcher.

ANNONS

Hamad tränar just nu med ÖSK och hoppas i januari på att spela med Irak i Gulf Cup.

- Jag fick en kallelse till ett läger i slutet av december, och sedan är det Gulf Cup. Jag har inte kunnat vara med tidigare, då det är Fifa-datum, men det är som Copa America, men för Mellanöstern, där de stora nationerna är med och gör upp, så med stor sannolikhet är jag med där. Jag tränar för det nu, och sedan tar jag allt som det kommer. Om det dyker upp en sportslig utmaning funderar jag på det då. Jag är öppen och redo för att ta något bra. 

Publicerad 2022-12-08 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto