Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby och Dif tvingas flytta matcher - Tele2 uppbokad hela juli

Foto: Scanpix

Infälld: Henrik Kindlund.

U21-landslagets avancemang till EM innebär att allsvenskan och superettan tar uppehåll i juni, inte juli. Det påverkar Tele2 Arena där VM i amerikansk fotboll spelas i juli.
- Vi får diskutera igenom hur vi löser det på bästa sätt, säger Hammarbys klubbdirektör Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

I tisdags blev det svenska U21-landslaget klara för EM i Tjeckien efter en fantastisk prestation mot Frankrike på Örjans Vall. Avancemanget till turneringen, som spelas 17-30 juni, innebär närmare en månads speluppehåll i såväl allsvenskan som superettan. Från början var ett uppehåll planerat till juli, men det ändras alltså nu. Det ställer till det för vissa klubbar, som Hammarby och Djurgården. Deras hemmaarena Tele2 Arena är nämligen uppbokad under juli då VM i amerikansk fotboll hålls på arenan den 4-18 juli.
- Vi ska ha spelordningsmöte med fotbollsförbundet i början på november så får vi diskutera igenom hur vi löser det här på bästa sätt helt enkelt, säger Hammarbys klubbdirektör Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

- Rent spontant får man titta på att flytta nån match och lägga den före eller efter. Eller som vi gjorde i somras med Öster, att vi bytte med dom så vi spelade borta först och hemma andra matchen istället för tvärtom som det var tänkt.

Ändringarna i spelschemat innebär ingen dramatisk förändring för Hammarby menar Henrik Kindlund. Men med uppehållet i juni och de planerade evenemangen i juli blir det ingen fotbollsmatch på arenan under cirka två månader.
- Det som är lite konstigt är att vi inte spelar någon hemmamatch under de två sommarmånderna. Och det är ju jäkligt udda.

Det är inte aktuellt att spela på en annan arena?
- Nej, nej. Det kommer vi inte göra. Det kan röra sig om max två hemmamatcher och det är ganska odramatiskt.

- Det är lite tråkigt att det inte blir någon hemmamatch under så lång tid bara. Men det är som det är, det kan vi inte påverka.

Innebär det någon stor ekonomisk förlust för er?
- Nä, det behöver det absolut inte göra, säger Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-17 kl 21:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons