POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Hammarby sågar polisen: "En våldsspiral där oskyldiga drabbades"

Hammarby riktar skarp kritik mot polisen. Enligt klubben förekom övervåld i Assyriskamatchen på Söderstadion.

- Många oskyldiga blev drabbade, säger Göran Rickmer till SVT.

Det var i Superettanmatchen mellan Stockholmslaget och dess gäster från Södertälje som ett internt bråk bröt ut i hemmaklacken. När polisen skulle ingripa eskalerade situationen med upptrappat våld och enligt SVT tvingades till sist närmare 100 personer söka vård för sina skador.

-Det är massor med oskyldiga människor som blir drabbade. Polisen står och sprejar med pepparsprej på innerplan som är fem meter ifrån publiken, säger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer till SVT.

I ett ABC-inslag på måndagen presenterade polisen bildmaterial som visade hur man med hjälp av nya kameror lyckats identifiera slagskämpar. Den nya tekniken användes även som bevis vid en fällande dom mot en 22-åring som på måndagen dömdes till fängelse för våldsamt upplopp.

Men Hammarby hävdar att bilden är långt mer komplex än att enbart publiken misskött sig. Snarare anser Göran Rickmer att ett provokativt och alltför konfrontativt agerande från polisen bidrog till att förvärra situationen avsevärt.

- Syftet för dem att gå in där (på läktaren) var att få stopp på det första bråket och när det bråket var slut skulle polisen gått därifrån. Det fanns inga skäl att vara kvar men i och med att man stannar kvar och använder pepparsprej så sätter man också igång en våldsspiral, säger Rickmer som också visar egna videoupptagningar som tycks stärka den beskrivningen för SVT.

Christian Agdur, operativ chef för Stockholmspolisen, vill inte uttala sig i frågan med hänvisning till att en förundersökning fortfarande pågår. Sammanlagt 100 JO-anmälningar mot polisen registrerades efter matchen.

Publicerad 2012-09-26 kl 21:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå