Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby släpper fansfavorit: "Tråkigt, jag ville stanna"

Foto: Scanpix

Max von Schlebrügge

Hammarby släpper veteranen Max von Schlebrügge.

Den 36-årige mittbacken får inget nytt kontrakt.

- Tråkigt, jag hade gärna stannat kvar, säger han.

Försvararen kom till Stockholmsklubben första gången 2002, och var en av dess bästa spelare under en framgångsrik tid i allsvenskan. Sedan blev han utlandsproffs i Belgien och Danmark, för att sedan återvända till Bajen inför säsongen 2012.

Nu har tvåårskontraktet löpt ut och den nya sportsliga ledningen, med Nanne Bergstrand och Mats Jingblad i spetsen, har beslutat sig för att inte erbjuda von Schlebrügge någon förlängning.

- Det känns tråkigt, jag hade gärna stannat kvar. Men nu håller man på att bygga ett lag för en tre-fyraårsperiod, och då kan man förstå att man inte finns med i de planerna. Jag vill ta ett år i taget, kanske två, men har inte planer på längre sikt än så, säger han till klubbens hemsida.

Under sin sejour i Hammarby har von Schlebrügge varit både omtyckt och skadedrabbad. I våras drabbades han av olyckliga knäproblem och i fjol var det en allvarlig hjärnskakning efter en sammanskallning på träning. Inte förrän den gångna hösten hittade han den rätta kontinuiteten med många matcher på rad utan påtvingade avbrott.

- Självklart är jag besviken att jag inte kunnat spela så mycket som jag velat. Halva förra säsongen försvann i och med huvudskadan, och i år skadade jag mig i första matchen. Så jag har haft otur. Framför allt huvudskadan är ju en ren olyckshändelse och sådant man inte kan göra något åt. De matcher jag har spelat har känts bra och jag tycker att jag gjort bra ifrån mig. Nu känns det bra i kroppen och jag känner att jag har tempot och snabbheten, säger han.

Hur ser du på din framtid inom fotbollen? Har du någon ny klubb på gång?
- Det är lite tidigt att säga ännu. Som sagt känns kroppen bra och jag har tempot i mig, och jag skulle vilja fortsätta spela. Vi får se vad som händer.

Publicerad 2013-11-28 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons