POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby visste om Egurens situation: "Men han är inte på vår nivå"

Hammarby visste att Eguren får gå gratis från Villarreal, men försökte aldrig locka hem honom till Söderstadion.
- Han är inte på vår nivå, säger sportsligt ansvarige Per Apelgren.

Under sin relativt korta tid hos stockholmarna växte Sebastian Eguren till något av en kultfigur bland fansen. Särskilt älskad var han för sin kompromisslösa spelstil och förmåga att avgöra viktiga matcher.

- Vi är enormt tacksamma för allt han gav oss. Väljer han AIK har vi inga synpunkter på det, Sebastian är en oerhört bra kille som vi önskar all lycka var han än hamnar. Men det sunda förnuftet säger ju att han inte hör hemma i superettan, säger Per Apelgren.

Han har förståelse för att lokalrivalernas Europaspel lockar någon som siktar på VM-spel med Uruguay i sommar, och slår fast att det dessutom finns sociala skäl för Eguren att vilja bo i Stockholm.

- Varför skulle vi förvägra honom det? AIK är trots allt svenska mästare och vi själva har en ganska ansträngd ekonomi, som alla vet, säger Apelgren.

Men svider det inte att en gammal hammarbyare väljer en annan klubb i Stockholm?

- Nej, som sagt så önskar vi honom all lycka. Klart att det hade varit värre om vi också spelat i allsvenskan, men då hade vi säkert varit med i diskussionen också. Åtminstone för tillfället konkurrerar vi ju heller inte med AIK eftersom de spelar i en annan serie.

Vilken kontakt har ni haft med Eguren på senare tid?

- Vi håller oss alltid uppdaterade kring våra gamla spelare. Nu kände vi till hans situation, men det var aldrig aktuellt att prata med agenten eller Villarreal.

Publicerad 2010-02-17 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå