Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbyläktaren föll sönder: Total skandal

Foto: TV4 Sport

Trasiga läktarplankor vid sidan av planen när Brage och Hammarby möttes

Mitt under pågående match mellan Brage och Hammarby föll bortaläktaren sönder bit för bit.

- Vi var oroliga redan innan match, säger Hammarbys säkerhetsansvarige Patrik Gröndal till fotbollskanalen.se.

När Hammarby gästade Brage förra säsongen släpptes för många bortasupportrar in på bortaläktaren som inte höll för trycket och flera personer skadade sig.

Inför säsongens möte lagen emellan ville Hammarby försäkra sig om att inget liknande skulle ske men är inte nöjde med hur Brage har agerat när det kommer till säkerhetsarbetet. Under matchen kunde man se arenapersonal bära bort trasiga bänkar och golvplankor från läktaren.

- Vi har haft tät kontakt med Brage och arenaägaren om det här och de har bara slagit ifrån sig att det är sittplats på läktaren. Då har vi sagt att de inte kan sälja biljetter dit i så fall för det är en ståplatspublik som kommer, och att de får stänga den läktaren i så fall, men det har de inte velat, säger Hammarbys säkerhetsansvarige Patrik Gröndal som till slut fick meddela Brage att man inte ville vara medansvariga för säkerheten på läktaren.

När man inför matchen inspekterade läktaren så fickman sina farhågor om läktaren delvis besannade.

- När vi kom upp dit idag för att besiktiga läktaren så redan innan matchen låg det lösa plankor som man skulle sitta på som inte ens var fastskruvade och under matchen har hela bänkrader och golvplankor knäckts när folk har stått upp och hoppat. Folk har riskerat att trilla ner under läktaren, i förlängningen har man riskerat folks liv.

Under matchens gång bars planka efter planka bort och lades vid sidan om planen, och på matchbilderna i TV4 Sports sändning kunde man till slut se en stor hög med golvplankor och bänkar ligga vid kortlinjen.

- För oss som arbetar med säkerhet så handlar det om förberedelser. När man vet att det här kommer ske och man totalt negligerar det är total skandal, vi hade påtalat det här, säger Gröndal.

Publicerad 2013-05-09 kl 22:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons