POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Hammarbymatcher uppgjorda: Inget smidigt fusk

Foto: Scanpix

Henrik Kindlund

Enligt Federbet var tre av Hammarbys försäsongsmatcher misstänkt uppgjorda.
- Våra killar nere på Cypern reagerade på det redan då, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till Expressen.

Federbet, som övervakar spelverksamhet i världen, uppger att fem matcher med svenska lag inblandade hör till de 116 stycken som misstänks ha varit uppgjorda. Värst drabbat är Hammarby som figurerar i tre av matcherna. Dels två möten på försäsongslägret på Cypern, mot Sirius och armenska Mika, där Cyperns förbund tillsatt inhemska domare.
– På Mikas tredje mål (matchen slutade 4-4) är deras spelare ungefär femton meter offside. Linjedomaren viftar men tar ner flaggan och de gör mål. Då är det inget smidigt fusk direkt. Våra killar nere på Cypern reagerade på det redan då, säger klubbens vd Henrik Kindlund till Expressen.

Även matchen mot Sirius var konstig, tycker han.
– Han dömde normalt i ungefär 80 minuter. Sedan blåste han för två otroligt tveksamma straffar. Vår var nog ingen straff alls och deras var 1,5 meter utanför straffområde, säger Kindlund.

Även Helsingborgs U21-match mot Halmstad rapporteras som misstänkt men där tror HBK:s klubbdirektör inte att något felaktigt hänt.
- Jag har svårt att tro att det är någon substans i det. Det stod 1-1 i paus och vi förlorade med 1-5. Vi gjorde en bra första halvlek, sedan bytte vi lite spelare samtidigt som Helsingborg hade ett bra lag, säger Fredrik Andersson till tidningen.

Den sista matchen som misstänks är Elfsborgs 7-1-seger mot Dauguva i Champions League.

Publicerad 2014-06-04 kl 21:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå