Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Hätsk supporterstämning efter Assyriskas kvalförlust - krävde spelarsvar: "Jävligt besvikna"

Foto: Scanpix/Borås TIdning

Assyriska är nära nedflyttning ur superettan efter onsdagens kvalförlust mot Norrby. Vissa supportrar krävde efter matchen svar av spelarna vid omklädningsrummet och stämningen var enligt polisen hätsk.
- Det är klart att vi vill ha våra supportrar med oss, säger Assyriska-sportchefen Joel Riddez till Fotbollskanalen.

Assyriska FF är ett steg närmare division 1 efter onsdagens 0-2-förlust mot Norrby, den första av två kvalmatcher.

Borås Tidning skrev efter matchen att supportrar till Assyriska begav sig mot omklädningsrummen för att kräva svar av spelarna och att polisen på plats talade om ”hätsk stämning”.

Tidningen skriver vidare att fansen kom in genom den första dörren till Borås Arenas foajé men inte genom den som leder mot omklädningsrummen, samt att stämningen upplevdes av personer på plats som något hotfull, men inte aggressiv.

Joel Riddez, sportchef i klubben, fanns närvarande när uppståndelsen skedde.

- De ville diskutera lite efter att de hade förlorat matchen. Men jag upplevde aldrig situationen som hotfull utan tyckte att det löstes på ett väldigt bra sätt. Vi hade en dialog med dem och de var så klart besvikna. Men det landade på ett okej sätt. Det är naturligt att man blir besviken och sen måste man bli det på rätt sätt. De fick utlopp för sin frustration utan att det blev till våld eller hot på det sättet, säger Riddez till Fotbollskanalen.

- Det är klart att vi vill ha våra supportrar med oss men samtidigt lägger de väldigt mycket tid och själ på det här laget. Och det här laget är ju också deras landslag, så det blir extra viktigt för dem som är assyrier att det här laget som är lite av flaggskeppet för dem, det blir det väldigt mycket stolthet i det. När de känner att det inte presteras på planen så blir det en besvikelse och det är fullt förståeligt säger Riddez och fortsätter:

- De gav oss jättebra stöd under matchen. Jag är glad att situationen kunde hållas på den nivån det gjorde igår.

Vad ska man konkret förutom att man uttryckte sin besvikelse? Ville man ha tag på någon speciell?
- De ville uttrycka sin besvikelse till spelarna att det inte är okej. Lagkaptenen var ute (Linus Malmborg) och lyssnade på vad de hade att säga och så fick han framföra det till spelargruppen senare. Det betyder mycket för dem, det var det som var budskapet.

Hur skulle du beskriva er relation till supportrarna annars den här säsongen?
- Jag tycker de varit fantastiska. Både backat upp med insamlingar ekonomiskt ibland, men även inte upplevt någon hotfull situation. De var jävligt besvikna fast på ett sunt sätt måste jag säga. Det är väl de incidenterna med bangers och sånt, som klubben förlorar pengar på, som inte är bra. Men i dialog med dem för min del har det inte varit några problem.

Nu måste laget vända ett 0-2-underläge i Södertälje på söndag för att undvika nedflyttning från superettan.

- Det är klart att resultatet inte var bra. Men alla möjligheter i världen finns – men det krävs ju så klart mer än vad vi visade sist. Det blir lurigt men vi måste ge allt för det här. Det får bli en balansgång mellan att gasa och bromsa. Vi måste bli ännu tydligare i hur vi tar oss till boxen och kanske fylla på med ännu fler spelare.

Publicerad 2016-11-10 kl 11:58

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER