HBK säkrade seriesegern - Boman sänkte Örgryte

Mikael Boman sänkte Örgryte på Örjans vall.
Därmed säkrade HBK seriesegern i superettan.
- Vi ville gå för seriesegern och vann välförtjänt i dag, säger Boman till Dplay.

Halmstads BK besegrade förra helgen Gif Sundsvall med 6-0 på bortaplan och blev därmed klart för spel i allsvenskan 2021. Under lördagen säkrade även laget seriesegern i superettan.

För efter en mållös första halvlek mot Örgryte IS på Örjans vall, så avgjorde anfallaren Mikael Boman, i den 78:e minuten, matchen till seger med 1-0 för Hallandslaget. Boman tog ner ett inspel i straffområdet på bröstet och satte sedan bollen i mål.

HBK säkrade därmed seriesegern i andraligan, då laget nu har fem poäng ner till tvåan Degerfors med en omgång kvar av säsongen. Örgryte är i sin tur på elfteplats i serien och är fortsatt indraget i bottenstriden.

- Vi snackade före matchen om att inte vara nöjda med att vi säkrat uppflyttning till allsvenskan. Vi ville gå för seriesegern och vann välförtjänt i dag, säger Boman till Dplay.

HBK ställs i sista omgången mot Trelleborg borta, medan Öis ställs mot Umeå hemma.