Helsingborg slog Nordsjälland i Carlgrens debut

Superliga

Patrik Carlgren gjorde under fredagen debut för FC Nordsjälland, när ett reservbetonat danskt lag föll med 3-1 borta mot Helsingborg.

Under fredagen spelade Helsingborgs IF sitt genrep inför superettan 2017. På Olympia mötte man FC Nordsjälland, som hade sju spelare i väg på landslagsuppdrag.

HIF fick in tre bollar bakom förre AIK-keepern Patrik Carlgren, som gjorde debut för Nordsjälland efter fem ligamatcher på bänken, och vann matchen med 3-1.

Andreas Landgren satte 1-0 i den 13:e minuten, innan Oke Akpoveta ökade på till 2-0 i den 54:e minuten. Tolv minuter senare reducerade Nordsjälland genom svenske anfallaren Zackarias Faour, på straff. 3-1 kom i den 81:a minuten, efter att Patrik Carlgren enligt hd.se stått för ett dåligt utspel som ledde till att HIF kunde bryta bollen och måla igen. Målskytt då? Surprise Ralani.

Nordsjälland slutade sexa i den danska ligan och gick därför vidare till ligans slutspel.

Helsingborgs startelva: Matt Pyzdrowski - Jonatan Olsson, Peter Larsson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson - Martin Christensen, Alexander Achinioti Jönsson, Andreas Landgren, Anton Wede - Oke Akpoveta, Samuel Monday

Publicerad 2017-03-24 kl 18:48