POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

"Henke" nära comeback - strök sig själv i sista stund

Henrik Larsson var nära comeback på söndagen. Anfallslegendaren skulle ingå i Landskronas trupp – men ströks 45 minuter före avspark.
- Det stämmer, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var när Landskrona BoIS gästade Degerfors i Superettan som bortalaget tvingades till drastiska åtgärder. Skåningarna hade svårt att få ihop en hel trupp efter det slitsamma cupmötet med allsvenska Helsingborg, som gick till förlängning.

Lösningen blev att utöver de ordinarie 18 spelarna – varav flera var tveksamma skademässigt – ta ut ytterligare en person som reserv. Tränaren Henrik Larsson, 39, som registrerades med tröjnummer 27 till mötet.

– Vi hade inget folk, så det stämmer att jag var med. Vi behövde en 19:e spelare. Men det var aldrig aktuellt med någon match för min del överhuvudtaget. Jag är inte tränad för det, så det går inte, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

När den slutgiltiga truppen lämnades in till domarteamet fanns Larsson heller inte med. Den sportsliga ledningen gjorde bedömningen att man kunde fylla bänken med kuranta spelare – så ”Henke” behövde inte byta om.

- Nästa match mot Ljungskile? Nej, nej, jag har fått tillräckligt med folk tillbaka. Jag är tränare och inte fotbollsspelare längre. Jag har inte den konditionen, långt därifrån. Jag skulle inte orka en match, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Inte ens ett inhopp?
- Nja, tveksamt. Ytterst tveksamt.

Publicerad 2011-05-18 kl 14:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå