Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF-reaktionen på skandalscenerna i derbyt: "Vad ska jag säga?"

Superettan

LANDSKRONA. Superettan-matchen mellan Landskrona Bois och Helsingborgs IF avbröts tillfälligt.
Efteråt var Stuart Baxter upprörd över scenerna på läktaren.
- Vi får hantera problem som inte vår idrott förvållar, säger HIF-tränaren.  

3:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Hemmaklacken på Landskrona IP smällde av en så kallad banger efter 1-1-kvitteringen tidigt i andra halvlek och matchen avbröts. Det dröjde 20 minuter innan spelet återupptogs, och i den 67:e minuten gjorde Ousmane Diawara sitt andra mål och gav Landskrona Bois segern. 

Tidigare under matchen kastades föremål in på planen och en bengal skickades mellan Bois- och Helsingborgsklacken i halvtid. HIF-tränaren Stuart Baxter var efteråt besviken över scenerna på läktarplats.  

- Vi får hantera problem som inte vår idrott förvållar. Jag tycker inte om att höra att folk blir mordhotade på sociala medier för att de förlorar en match, jag tycker inte om apljud mot mörkhyade spelare - det är samhällsproblem som vi får hantera. Vi som är tränare får sitta i omklädningsrummet och hantera problem som inte är fotbollsproblem. Vi har gott om fotbollsproblem så jag hade önskat att lägga all min energi på det, säger Stuart Baxter sarkastiskt. 

Annons

 - Men samhällsproblemen har jag inte patentlösning på så jag ger mig inte in på det. Men jag tycker att det bara är synd att vi får sitta där i omklädningsrummet. 

Hur kändes det under matchen?  
- Jag tycker att det var härligt, stämningen var bra. Jag vet inte om de höll på att bråka med varandra men jag tycker att stämningen var bra. 

HIF-kaptenen Thomas Rogne om avbrottet:  

- Jag vet inte. Jag kan inte tillräckligt mycket om säkerhet och polisfrågor. Det är vad det är, vi får förhålla oss till det, säger han och fortsätter:  

- Det är inte idealt. Vi vill spela matchen, vi vill inte sitta i omklädningsrummet. Men det är en säkerhetsfråga som jag inte kan svara på. 

Mittbackskollegan Casper Widell:  

- Det var lite konstigt. Det var en kvarts paus som var lite onödig, säger han.  

Annons

Vad säger du om att sådant sker på en fotbollsarena?  
- Vad ska jag säga? Det är fotboll. Det kan hända överallt och det är inte omöjligt att det händer på ett derby. 

Bois Melker Widell menar att laget inte påverkades av avbrottet:  

- Det var rätt skönt eftersom vi hade fått in kvitteringen. Från att ha suttit i omklädningsrummet sju minuter tidigare och haft lite en känsla av negativitet - eftersom vi låg under - till att gå in där och precis ha gjort ett mål. Det var som att vi fick två halvlekar (halvtidsvilor) med två olika resultat. Den andra gången var det betydligt skönare, säger Widell och tillägger att han hellre hade fortsatt spela efter kvitteringen.  

Bois säkerhetsansvarige Mats Aronsson hänvisar till klubbchefen Michel Ekberg under onsdagen gällande oroligheterna. Bois klev i och med segern upp till nionde plats i superettan medan HIF befinner sig på kvalplats.  

Annons
Publicerad 2023-05-09 kl 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto