Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hopf om att han kan lämna Hammarby gratis: "Det viktigaste för mig är att utvecklas"

Johannes Hopf kan lämna Hammarby gratis.
Flera klubbar visar intresse – och nu berättar han om sitt svåra val.
- Det viktigaste för mig är att utvecklas, säger han till fotbollskanalen.se.

Johannes Hopf har spelat i Hammarby sedan 2008 och har två gånger utsetts till "Årets Bajenspelare". Nu kan han lämna klubben. I måndags avslöjade fotbollskanalen.se att lagets viktiga målvakt kan gå gratis, trots att han har ett avtal till 2016. Det finns nämligen en klausul i kontraktet som gör att han är fri att lämna Bajen på grund av att de inte gick upp i allsvenskan. Nu berättar 26-åringen för första gången om det svåra valet som väntar.

- Jag har räknat på alla scenarier som finns. Men till sist är det kvalitet på matcher som är det viktiga. Det absolut viktigaste för mig är att hitta en bra utmaning som är utvecklande. Jag vill bli så bra som möjligt och därför måste jag spela så högt upp som möjligt, säger Johannes Hopf till fotbollskanalen.se.

- Jag har inte tagit något beslut ännu och det kan bli så att jag vill stanna i Hammarby. Då vill jag att man gör om lite och låter mig vara mer delaktig i saker och ting. Det handlar kanske om vilka resurser jag behöver för att bli bättre. Det är ju det som är viktigast för mig, att utvecklas. Det handlar till exempel om att jag måste ha en målvaktstränare på heltid. Som det är nu har jag "Mille" Olsson som är riktigt bra, men som måste dela det jobbet med damlandslaget och ett tredje jobb.

Är det många lag som är intresserade?

- Jag vet att det finns intresse från lag i Skandinavien och i England. Det förs diskussioner. Om jag hade varit utan kontrakt för något år sedan så hade jag nog varit i England nu. Att någon gång få spela i England har alltid varit en dröm för mig och det har varit nära några gånger. Jävligt osexigt och smutsigt, men skoj. Tänk att få bo i någon engelsk stålstad.

Hur tror du fansen ser på att du kan lämna gratis – du har ju ändå varit här ett tag och förlängt kontrakt?

- De jag har pratat med unnar mig framgång. Sedan kanske det blir en storm om jag lämnar. Men jag tycker att jag har en väldigt bra relation till våra fans och jag hoppas att de förstår mig om det blir så. Jag hoppas att folk respekterar den kärleken och respekten jag har gett till klubben.

Hur ser du själv på att lämna gratis om det blir så?

- Det är inget som jag har något problem med. Jag kom gratis, jag har gett precis allt på varje träning och match i fem års tid och har väl bidragit med något positivt under de här åren. Jag har även förlängt kontraktet två gånger. Så det ser jag inte som något jobbigt. Jag tycker att jag har gjort rätt för mig.

Vad gör Hammarby för att behålla dig?

- Inte så mycket just nu. Men det är väl mycket för att ledare precis har lämnat och för att nya inte har kommit ännu. Det enda är väl att jag tidigare har pratat med Jens Gustafsson som sitter i sportrådet. Vi har pratat, men det var för några veckor sedan. Han undrade mest hur jag ser på situationen. Han berättade att de absolut vill ha kvar mig men att de förstår mina tankar och att man därför ska titta på nya alternativ om det blir så att jag försvinner. Så jag vet om att klubben tittar på andra målvakter och har kontakt. Sedan har vi ju redan två målvakter här i Tim Markström och Kevin Angleborn som är riktigt bra målvakter för superettan. Båda skulle absolut klara av att stå nu, säger Johannes Hopf.

Under Johannes Hopfs tid i Hammarby har det varit turbulent i klubben och flera av hans tränare har fått sparken. Nu är Nanne Bergstrand klar som ny tränare och målvakten hyllar valet.

- Ja, verkligen. Hammarby har något väldigt spännande på gång nu. Det är kanske inte första gången någon säger så men den här gången känns det så för mig. Tidigare under mina år har det varit en del chansningar men med Nanne och Jingblad känns det klokt och långsiktigt. En smart och bra satsning. Man lägger upp en plan över en tid. Jag är väldigt imponerad över anställningen av Nanne. Man kommunicerar ut ganska mycket genom den anställningen, det jag läser in är att man vill satsa lite mer långsiktigt. Det är intressant för mig också.

Om du lämnar Hammarby vilka är dina bästa minnen som du tar med dig?

- Om vi tar det från början så är det derbyt mot AIK 2008 när "Sulan" gjorde mål. Hela 2009 var häftigt med HTFF då vi vann Division 2, det har varit så mycket negativt i klubben men då så lyfte alla varandra hela tiden. Det var helt fantastiskt att vara i ett framgångsrikt lag. 2010 med cupen var samma sak. Det gick skit i ligan men jävlar vad bra vi var i cupen. Vi slog ut Elfsborg och gick till final mot Helsingborg. Hela det äventyret är nog det bästa minnet överlag.

Jobbigaste minnet?

- Det tyngsta var 2009 mot Trelleborg, när vi åkte ur. Det var så jäkla tungt.

Publicerad 2013-11-14 kl 09:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons