Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hudiksvall till söderserien - Brolin rasar: "Gör om gör rätt"

Superettan

Hudiksvall ser ut att ersätta Ängelholm i division 1.
Men Hälsingland-klubben tvingas spela i söderserien.
”Hur tänker Svenska Fotbollförbundet här… gör om gör rätt!”, skriver Tomas Brolin på Twitter.

Foto: SCANPIX.

Ängelholm kommer med största sannolikhet att gå i konkurs. Klubben har ännu inte lämnat in någon faktisk ansökan till tingsrätten, men försöket att samla in de tre miljoner som behövdes misslyckades och klubben deklarerade under gårdagen att man inte kommer att kunna betala löner till sina anställda.

- Finns det fortfarande en liten strimma hopp så kommer vi att greppa det så länge det går. Men vi har informerat fackförbund och Spelarföreningen att det inte finns några pengar. Vi kommer att ta ett nytt beslut på tisdag, sa styrelseledamoten Mikael Modig till Fotbollskanalen tidigare under fredagen.

Annons

Om Ängelholms konkurs blir ett faktum kommer man att strykas ur division 1 södra och en plats blir därmed ledig, en plats som kommer att tilldelas Hudiksvalls FF eftersom att de blev bästa tvåa i division 2-serierna 2016, vilket Fotbollskanalen tidigare berättat om.

Men Hudiksvall, hemmahörande i Gävleborgs län i Hälsingland, kommer inte att kunna spela i norr-serien. I stället säger reglerna att de måste ta Ängelholms vakanta plats i den södra. Det innebär i sin tur väldigt långa resor för HuFF med lag som Landskrona BoIS och FK Karlskrona i samma serie.

– Serierna är satta och det innebär att den plats som Ängelholm innehar ska ersättas med ett annat lag direkt in i den serien. Då gäller spel i division 1 södra, något annat är inte aktuellt för sådana är bestämmelserna, säger Gerhard Sager, ordförande i SvFF:s tävlingskommitté, till helahälsingland.se.

Annons

Fredrik Sundfors, sportansvarig i klubben, menar att förbundet borde kunna visa lite bättre spelkänsla.

– Svårt läge, då blir det en ekonomisk fråga men det borde ju finnas sunt förnuft även hos SvFF, säger han och förklarar att det i grunden inte skiljer så mycket ekonomiskt att spela i division 1 som i division 2. Tvingas man dock spela i den södra serien blir det en annan femma.

– Min bedömning när jag räknat på det är att resorna inte blir dyrare och att det i övrigt är likvärdigt, rent ekonomiskt, att spela i ettan. Innebär det dock spel i söderettan så får vi värdera in det i det hela också. Däremot behöver vi stärka upp vissa ideella poster i organisationen så den blir stabilare och professionellare.

Även Tomas Brolin, född i Hudiksvall, reagerar på SvFF:s resonemang.

”Grattis Hudiksvalls FF, men hur tänker Svenska Fotbollförbundet här… gör om och gör rätt!!”, skriver 94-hjälten på Twitter.

Annons
Publicerad 2016-12-23 kl 21:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto