Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

INTERVJU: Henrik Larsson om värvningar: ”En del krokar ute”

Henrik Larsson hymlar inte om målsättningen i Landskrona.
Han vill vinna – och hoppas få till värvningar.
- Jag har en del krokar ute, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter en lång karriär som spelare i Celtic, Barcelona, Feyenoord, Helsingborg och Manchester United är Henrik Larsson klar som tränare.
I HIF-rivalen Landskrona Bois:

- Jag har inte tvekat inför att tacka ja för att det varit någon särskild rivalitet och jag har inte känt mer än en sportslig rivalitet, säger Henrik Larsson:

- Och jag kan i varje fall inte tacka nej för en sådan sak. Jag har velat göra detta en längre tid och när Landskrona kom med en förfrågan så kändes det bara bra.

Helsingborgs IF har inte kommit med något erbjudande att bli tränare, enligt Henrik Larsson:

- Nej, jag inte fått någon annan officiell förfrågan. Men jag har inte tackat jag till första bästa utan jag ser möjligheter i Landskrona, annars hade jag aldrig gått hit. Det är många unga spelare med talang och de kan utvecklas och de är i en formbar ålder.

Allsvenskan nästa?

- Allting jag gjort som spelare har handlat om att vinna så mycket som möjligt. Jag hade inte tackat ja om jag inte tyckte att klubben hade potential, den kom ju sjua senast, och sedan får vi se när vi samlas i januari vad som är realistiska målsättningar.

Många spelare har försvunnit – eller hur?

- Jo, det har tappats en del men det kommer förhoppningsvis till en del. Men jag har inga illusioner om att detta är ett lätt jobb.

Inget spel för dig?

- Nej, det är uteslutet.

Kan du locka dit några kompisar som förstärkning?

- Vem hade du tänkt dig? Xavi och Iniesta? (Skratt) Bara så att vi vet var nivån ligger. Nej, men det vet man aldrig. Jag har några krokar ute.

Vem ska assistera dig?

- Jag har mina tankar om vem som ska bli min assisterande men det vore dumt att rusa in i något. Det är viktigt att det blir rätt person och jag kommer att meddela det när det blir klart.

Vem ska assistera dig?

- Jag har mina tankar om vem som ska bli min assisterande men det vore dumt att rusa in i något. Det är viktigt att det blir rätt person och jag kommer att meddela det när det blir klart.

Du sa att du har en klar spelidé – vad blir det för system?

- Visst har jag det men jag måste se vad det finns till förfogande i truppen innan jag bestämmer mig för något. Vore dumt att låsa fast sig vid något innan jag vet.

Publicerad 2009-12-14 kl 17:07
Annons
Annons
Annons