J-Södra med blytung seger i toppmötet mot Halmstad

J-Södra tog en blytung seger hemma mot Halmstad i lördagens toppmöte i superettan.
Matchen slutade 1-0 efter ett tidigt mål av Edin Hamidovic.

Under lördagen var det toppmöte i superettan. Trean Jönköpings Södra tog emot tvåan Halmstads BK, som numera får klara sig utan sin skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul som såldes till norska Rosenborg i veckan.

Matchens enda mål kom tidigt i den första halvleken. Efter en vacker soloräd av J-Södras Moustafa Zeidan i den åttonde minuten, slog Ziedan till slut en passning som skar igenom HBK-försvaret och hittade Edin Hamidovic - som tog emot, vände inåt, och placerade bollen vid den bortre stolpen till 1-0 J-Södra.

Halmstad skapade mest därefter och hade både mer skott och hörnor, men man lyckades inte kvittera.

J-Södra vann toppmötet med 1-0 och kopplar grepp om tredjeplatsen i superettan. Nu har man 39 poäng och ligger sex poäng framför fyran Öster, som visserligen har en match mindre spelad och möter Dalkurd under söndagen. Halmstad förblir på andraplats med 41 poäng, men J-Södra börjar flåsa dem i nacken bara två poäng bakom.

Härnäst möter J-Södra Umeå på bortaplan, medan Halmstad reser till Göteborg och gästar Gais.