POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

J-Södra-ordföranden om Wålemark: "Har velat göra förändringar vi tycker är för stora"

Foto: Bildbyrån

Jönköpings Södra bröt med Jörgen Wålemark efter bara tre matcher i superettan.
Ordföranden Mats Tidstrand menar att tränaren velat göra förändringar i klubben som styrelsen inte varit ense om.
- Vi är överens om att vi inte är överens. Då är det aldrig för tidigt att ta det beslutet, säger Tidstrand till Fotbollskanalen.

Jönköpings Södra anställde Jörgen Wålemark som efterträdare på tränarposten efter Jimmy Thelin. Men efter en försäsong med bara två segrar, mot Husqvarna och Carlstad, och tre raka förluster i superettan har klubben nu brutit med Wålemark.

J-Södras ordförande Mats Tidstrand förklarar den tidiga förändringen:

- Det som helt och hållet ligger bakom det beslutet är att vi båda parter har kommit till insikt att vi har något för stora skillnader avseende grundsynen på förändringen, kan man säga, i grunderna som vi från klubbens håll vill spela fotboll. Grundstrategin i spelupplägget. Och där har Jörgen, vilket han givetvis får svara på själv, en upparbetad bild av vissa förändringar som han skulle vilja göra som vi tycker är något för stora. Och då har vi i grunden en väldigt gemensam syn på att vi ser det olika. Och då är vi också väldigt överens om att det är svårt att jobba vidare. Och därav har vi tagit det beslutet tillsammans, säger Tidstrand till Fotbollskanalen.

Vad konkret är det för förändringar som Jörgen velat göra där ni tyckt olika?
- Jag går inte in i fotbollsdetaljer så, det är inte min roll att beskriva det. Utan jag håller mig till de vida begreppen. Men jag menar alla föreningar, alla klubbar, har ju någon form av grundfilosofi och också det som genomsyrar i vårt fall akademiverksamhet och annat och också på det sättet vi i grunderna spelat de senaste åren. Och här, vilket jag har respekt för, skiljer sig den synen på vilka steg, vilken utveckling och vilka förändringar det skulle innebära. Sedan detta, ska vi givetvis tillägga, i kombination med de sportsliga resultat som har framkommit så är det klart att det också påverkar. Men i grunden är det synen.

Det har ju bara gått tre matcher av superettan, borde ni inte ha pratat mer om detta innan och gjort klart vad Jörgen har för syn och vad ni har för syn?
- Absolut. Det är ju alltid så, vilka beslut man än tar så finns det funderingar eller åsikter, rätt eller fel, för sent eller för tidigt. Det som väl är mitt svar på detta är att när vi har den samsynen om att vi är överens om att vi inte är överens så att säga i ett strategiperspektiv. Då är det aldrig för tidigt att ta det beslutet, då är det nästan bättre att göra det tidigt om vi ser de skillnaderna.

- Sedan håller jag med dig, det är tre matcher in på säsong. Men det är också en lång försäsong med viss dialog som ligger till underlag för helhetsbedömningen.

Om du ser på det i dag, ser du på det som en felrekrytering då?
- Jag vill inte använda det ordet, samtidigt måste vi sätta oss ner när en sån här situationen uppstår och titta och lära och se vad som hände och vad man kan lära av det. Jag ska väl snarare säga att utifrån rekryteringsprocessen har sett ut så har ju sedan Jörgen efterhand i sin fundering och scouting, det här får han uttala sig själv om, men kommit till en bild där han vill göra vissa förändringar. Och det konstaterandet ser vi som sagt i dag, där skiljer vi oss i dag lite för mycket. Det gjorde vi inte då.

Vad är det som har förändrats sedan då?
- Det får Jörgen uttala sig om utifrån vad han tycker att han skulle vilja göra.

J-Södra har nu gett Christer Persson en roll som manager för laget och Stefan Jörgensen lyfts upp från Södra II och blir huvudtränare för A-laget. En lösning som ordförande Tidstrand är nöjd med.

- Ja, det vill jag verkligen understryka. Vi ser det här som en jättebra lösning, vi har väldigt duktiga och kompetenta personer som vi har inom föreningen och vi ser detta som en permanent lösning och vi ser det också som en väldigt bra lösning i linje med det vi vill vidareutveckla, utifrån de grunderna som jag tidigare pratat om. Så det är vi väldigt positiva till.

I ett sms till Fotbollskanalen skriver Jörgen Wålemark:

"Jag och J-Södra ser olika på klubbens framtid och vilken typ av fotboll föreningen ska spela. Vi har därför gemensamt valt att avsluta vårt samarbete. Jag vill tacka alla spelare och ledare jag arbetat tillsammans med och önskar föreningen lycka till i framtiden."

Publicerad 2018-04-19 kl 12:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto