J-Södra tog säker seger mot AFC - upp på tredjeplats

J-Södra tog en säker seger hemma mot tabelljumbon AFC Eskilstuna under lördagskvällen.
Pa Konate och Amir Al-Ammari stod för målen när hemmalaget vann med 3-0.

J-Södra tog en viktig seger hemma mot tabelljumbon AFC Eskilstuna under lördagskvällen. Då Akropolis chock-förlorat mot Ljungskile tidigare under lördagen hade J-Södra chansen att ta över tredjeplatsen - och man gjorde inga misstag.

Efter en halvtimme spelad gjorde Pa Konate 1-0 till hemmalaget. Men det som stal rampljuset i den första halvleken var när Aiham Ousou lyckades dra på sig två gula kort inom loppet av tre minuter för att få ett rött kort.

J-Södra spelade således hela den andra halvleken med en man mer på planen - och det utnyttjade man till fullo. Åtta minuter in i den andra halvleken gjorde Amir Al-Ammari 2-0 till J-Södra, och samme Al-Ammari spikade även slutresultatet 3-0 i slutsekunderna på matchen.

Segern innebär att J-Södra klättrar upp på tredjeplats i tabellen med 29 poäng på 16 omgångar. För AFC:s del innebär förlusten att man förblir tabelljumbo efter att Ljungskile klättrat förbi i och med sin seger mot Akropolis.

Härnäst väntar Degerfors borta för J-Södra, medan AFC tar emot Halmstads BK hemma i Eskilstuna.