Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Kan hamna i Kalmar - efter tränarkarusellen

Foto: Scanpix.

Johan Bertilsson har ingen aning om var han spelar nästa säsong. Inte i vilken klubb, inte i vilken serie. Dags att fråga Hasse Eklund? De träffas på Stora Valla på lördag.

Degerfors möter Falkenberg och resultatet får en mängd bitar att falla på plats i kampen om topplatserna i superettan. Falkenberg kan bli klart för allsvenskan. Degerfors kan in i det sista vara med i fajten om en plats i högsta serien.

Och hur kommer Kalmar FF in i den ekvationen?

Så här:

+ Bertilsson, tvåa i superettans skytteliga med 15 mål, är utlånad från klubben den här säsongen och är Kalmars spelare till och med halvårsskiftet 2014.

+ Falkenbergs succétränare Eklund pekas ut som den tränare Kalmar redan gjort klart med som Nanne Bergstrands efterträdare, men varken Eklund eller Kalmars ledning vill uttala sig i det just nu känsliga ämnet.

Ta snack med Eklund

Det gör matchen extra viktig för Bertilsson. Genom att sänka Falkenberg dubblar han chansen att nå allsvenskan.

- Haha, ja, precis, det sägs ju att han ska till Kalmar. Jag får kolla lite med honom hur han har tänkt, säger Bertilsson.

Vad vill du själv?

- Jag har fortfarande stora ambitioner och skulle gärna vilja visa att jag håller i allsvenskan också. Vill inte Kalmar att jag kommer ned igen så hoppas jag att något annat intressant lag dyker upp. Gör det inte det så har jag det bra i Degerfors om de vill ha mig.

Pratar klubbarna?

- Det förs väl lite diskussioner, men inget lär bli klart förrän i november.

Imponerad av Falkenberg

Inte många trodde på Degerfors inför säsongen.

- Vi har nog överraskat många. Vi var bottentippade. Själva visste vi att vi hade potential och har fått ihop det som lag. Nyförvärven Patrik Anttonen och August Strömberg har gjort det jättebra och många av killarna som var med förra året har tagit kliv. Och Marcus Astvald var ett viktigt tillskott, säger Bertilsson.

- Dessutom är det bra stämning i truppen. Lättsamt och klubben är skicklig på att få ut det mesta av sin trupp.

Han är också imponerad av Falkenberg.

- De är bra, inget snack om saken. Jobbar hårt defensivt och är bra på att ställa om och komma till avslut. Även om vi slår dem tror jag att de går upp. Välförtjänt i så fall. De spelar kanske den bästa fotbollen i superettan, säger Bertilsson.

Publicerad 2013-10-25 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons